-

7 redenen waarom vrouwen en paarden matchen

Arnd Bronkhorst

In Bit 259 schreven we er al over: zo’n 83 procent (!) van de Nederlandse ruiters is vrouw. Op zich niet zo gek als je op de gemiddelde manege of pensionstal rondkijkt: ook daar valt de overvloed aan meiden op. Maar waarom zijn vrouwen zo gek op paarden? Via interviews kwamen de volgende 7 redenen aan het licht… Weet jij nog aanvullingen?

1. Paardrijden is een romantisch concept

Vergeleken met een ronkende auto heeft een paard toch meer charme en geeft het een gevoel van nostalgie. En het zijn vaak vrouwen die daar gevoelig voor zijn.

2. Een band met een dier is vereist

Als je met een paard werkt, moet je een connectie hebben. Het geeft een gevoel van vrijheid, één zijn met je paard in de natuur.

3. Het biedt een uitvlucht van je drukke leven

Let’s face it: je hebt een druk leven. Je vliegt van hot naar her, maakt onder het eten nog even iets af, en je agenda staat vol met afspraken. Hoe fijn is het om even uit te blazen bij je paard, en alles los te laten in de natuur?

4. Paardrijden is avontuurlijk

Vergeleken met bijvoorbeeld volleybal is paardrijden een stuk uitdagender: een dier met een eigen persoonlijkheid in conditie brengen vergt doorzettingsvermogen!

5. Paarden zijn niet meer nodig voor het werk op het land…

… dus zijn ze van mannenterrein verschoven naar de vrouwen, die paarden gebruiken als hobby.

6. Vrouwen zijn over het algemeen beter in het oppikken van nonverbale signalen

Waar of niet? Dit maakt het voor vrouwen een ‘gemakkelijk’ om een paard te begrijpen en doorgronden, en een band op te bouwen.

7. Paarden spreken de verzorgende aard van een vrouw aan

Je hoort het vaak; ‘mijn paard is echt mijn kind’. Paarden brengen de verzorgende eigenschappen van vrouwen naar boven.

Bron: Horsespirit

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant