-

7 Manieren om te zeggen dat iemand niet op jouw paard mag rijden

Arnd Bronkhorst

Zeggen dat je een paard hebt, is net alsof je zegt dat je een nieuwe auto hebt. Iedereen wil ermee rijden. Er zijn vast mensen waar je ja tegen zegt, maar wat te doen met die mensen die je echt niet op jouw paard wil hebben?

Soms is het genoeg om gewoon ‘nee’ te zeggen, met een korte uitleg natuurlijk. Maar andere mensen zijn erg volhardend en zullen er alles aan doen om op jouw paard te rijden. Wat kun je tegen die mensen zeggen? Wij geven je zeven tactieken…

1. Sorry, maar op mijn paard kunnen alleen heel ervaren ruiters rijden…

Zij hoeven niet te weten dat jouw paard eigenlijk heel lief is.2. Hoe leuk het me ook lijkt, mijn verzekering dekt alleen de kosten als ik in het zadel zit.

Dat iemand anders op jouw paard rijdt hoeft niet te betekenen dat er gelijk ongelukken gebeuren, maar toch gewoon voor de zekerheid. 😉

3. Mijn paard en ik hebben een hele speciale band, ik ben de enige die hij tolereert. Sorry!

Weet je nog die verhalen van vroeger? Een wilde hengst die maar één persoon accepteert? Jouw paard is precies zo.

4. Ik kom er nog even op terug… Ik bel je wel als ik tijd heb.

Stiekem heb je best wel tijd om terug te bellen en een afspraak te maken, maar je hebt er gewoon geen zin in. Deze persoon lijkt dat alleen niet te snappen.

5. Deze zaterdag? Ja prima, we kunnen wel gaan rijden nadat we die vracht hooibalen hebben uitgeladen. Ik zie je om 7.00 uur.

Tjah, als je wilt rijden staat daar natuurlijk wel iets tegenover. Paardrijden betekent een hoop werk, wedden dat die persoon daar geen zin in heeft.

6. Sorry, mijn paard is allergisch voor kinderen.

Sommige paarden hebben gewoon een hekel aan kinderen.

7. Of je op mijn paard mag rijden? Mag ik een date met jouw vriend?

Je paard is vaak je beste vriend, dus als iemand op jouw paard wil rijden is het bijna een date. Dus wel zo eerlijk dat jij dan ook op date mag, toch?

Bron: Horse Nation

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant