-

7 Gedachten die jouw paard heeft als hij ’s winters buiten staat

Feestdagen Arnd Bronkhorst

Sommige van onze paarden staan in deze tijd van het jaar ’s nachts in hun warme, knusse stal. Jouw koudbloed is echter ook tegen wat slechter weer bestand en kan (nagenoeg) het hele jaar naar buiten. Maar wat denkt hij daar nu echt van?

1. Kijk al die warmbloeden treurig bij het hek staan, wachtend tot ze naar binnen mogen. Lafaards! Meer gras voor ons! Dit is zoveel beter dan de hele nacht in mijn stal staan.

2. Brrrrr. Het is nu wat kouder. Mam, ik heb meer dekens nodig. Ik heb het koooouuuuuud. Alsjeblieft, neem me mee naar binnen? Iemand…?3. Oh, ik voel me zo mooi in deze nieuwe deken. ‘Kijk eens naar me!’ Ik denk dat ik heel goed kan rollen met deze deken. Oeps, ik denk dat ik iets hoorde scheuren. Eeehh… Dat was niet mijn bedoeling…

4. Ik zie daar wat bewegen! En ik ruik eten… Ik denk dat ik een emmer zie. Mijn mens houdt van me (en nu houd ik ook even van mijn mens).

5. Wat is dat witte spul dat uit de lucht valt? Woooooooooowieeeeeee. Ehh… Wacht. Dit begint uit de hand te lopen. Waar is dat lekkere, groene gras gebleven? Help! Zullen we allemaal verhongeren?

6. Okay, niets aan de hand. Ik zie hooi. Het wordt bewaakt door een groep Welshpony’s. Ik denk dat we er wel tussen komen. Laten we er gewoon naar toe sluipen, dan zullen ze ons niet zien. Neeeeee! Ze hebben ons al gezien. Ren. Voor. Je. Leven.

7. Het is ochtend. Onze vrienden komen terug. Kijk, ze zien er net zo blij uit als wij! Waarom schreeuwt dat mens naar ze? Waarom heeft hij nog steeds een touw en halster om terwijl hij ronddraaft? Maakt niet uit… Het is speeltijd! *bokt*

Bron: Horse and Hound

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant