-

7 dingen die dressuurruiters denken als ze een buitenrit maken

Arnd Bronkhorst

Dressuurruiters staan bekend om hun precisie en geduld, maar daar staat tegenover dat ze misschien niet de allerstoerste ruiters zijn. Er zijn natuurlijk voldoende uitzonderingen, maar menig dressuurruiter wordt al licht zenuwachtig bij het idee van een buitenrit. Maar we weten allemaal hoeveel voordelen zo’n ritje heeft voor de fysieke en mentale gesteldheid van je paard, dus regelmatig waagt een dressuurruiter zich toch aan een bos-, strand- of polderritje. Wat ze dan allemaal denken? Dat lees je hieronder! Wat denk jij tijdens een buitenrit?

  • Jeetje, zoveel ruimte!

Slik, niks geen veilige bakrand…

  • Bah, modder op mijn laklaarzen…

En wat dacht je van je mooie witte flexboots? Trouwens, dat is eigenlijk wel een goed excuus om een zwart setje aan te schaffen…

  • Haal me niet zo hard in!

Als je een stukje over de weg moet, zijn auto’s en ander verkeer onvermijdelijk. Jammer dat je paard denkt dat die auto achter hem een roofdier is…  • Oké, rij maar een beetje harder dan…

Het andere uiterste: vrachtwagens die tergend langzaam voorbij rijden waardoor je paard zenuwachtig begint te dribbelen Ach, mooie oefening voor het verzamelde werk, denk je dan maar.

  • Hey, mijn paard is best stoer!

Voordat je het wist was je al door die grote plas heen of sta je zelfs in de zee, terwijl hij thuis in de bak toch echt nooit zijn voeten nat zou maken. Hmm, is je paard nou eigenlijk stoerder dan hij zich voordoet?

  • Alsjeblieft, geen elektrische heggenschaar…

Bosmaaier/slijptol/boormachine/grasmaaier: eigenlijk zijn alle soorten huis, tuin en keukengereedschap verschrikkelijk.

  • Pfieuw, veilig thuis!

Dat doe je nooooooooit meer, denk je onderweg. Maar eenmaal thuis bedenk je dat het toch best goed ging (terwijl je het angstzweet van je voorhoofd veegt). Hmmm, misschien volgende week zondag toch nog een keertje!

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant