-

6 voorwerpen die we niet alleen thuis, maar ook op stal gebruiken

Wassen en afdrogen Arnd Bronkhorst

We hebben ons allemaal wel eens voorgenomen om die nieuwe schoenen echt niet naar stal aan te doen. Nog geen week later zijn het je nieuwe stalschoenen geworden, oeps. Maar er zijn ook verschillende voorwerpen die bij ons in huis te vinden zijn en die we misschien per ongeluk meenemen naar stal.

1. De keukenschaar

Die plasticverpakking die om je supplement heen zit gaat echt niet open zonder een schaar. Maar ook als je ziet dat je net dat ene plukje haar bent vergeten weg te scheren kan die schaar uitkomst bieden. En dan hebben we het niet alleen over het plukje manen achter de oren, ook de achterbenen moeten eraan geloven.

2. Handdoeken

Als je je paard eens grondig hebt gewassen is het tijd om af te drogen. En ja, dan bedoelen we echt afdrogen met een handdoek. Zweetdekens zijn namelijk zo passé. Dus die ene dikke, zachte handdoek die in je kerstpakket zat, ligt nu te drogen. Aan het dekenrek. Op stal.

3. Haarborstel

Een borstel door je eigen haar en een borstel door het haar van je paard. Het klinkt als een lachertje, maar meer dan waar. Die ene borstel die toevallig nog in je tas zat kwam maar al te goed van pas toen je paard een onmogelijke knoop in zijn staart had te zitten.

4. Schuurspons

Die viezigheid op het bit gaat er niet vanaf met alleen een beetje water. En aangezien lange nagels en paarden vaak niet samengaan, zit die viezigheid er met je nagels afkrabben ook niet in. Dan maar het schuursponsje een keer extra onder de kraan houden voordat je weer de afwas gaat doen.

5. Vaseline

Vaseline is niet alleen om onze eigen lippen zacht en glimmend te houden, het biedt ook een uitkomst voor de mondhoeken van je paard.

6. Shampoo

Dit is toch wel de meest voor de hand liggende. Shampoo speciaal voor paarden heeft vaak ook een prijskaartje. En tuurlijk weet je dat die shampoos speciaal voor je paard zijn en goed zijn voor de vetlaag van de huid. Dat weerhoudt je er niet van je eigen shampoo te gebruiken als dat veel te dure potje na 2x wassen alweer op is.

Bron: Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant