-

6 voorkomende ‘drama’s’ op pensionstallen

Frank Sorge

Niet elke paardeneigenaar heeft het geluk om het paard aan huis te hebben. Gelukkig bestaan er pensionstallen voor paardeneigenaren zonder een eigen stukje grond. Als jij jouw paard op een pensionstal hebt staan, dan komt minstens één van de volgende ‘drama’s’ vast bekend voor 😉

1. Het geheim van de vermiste spullen

“Waar is mijn schaar gebleven? Hoe kan die nou elke keer weg zijn?” klinkt er vanaf de poetsplaats. Iedereen begint wild om zich heen te kijken en in zijn of haar zadelkast te zoeken, want je wilt natuurlijk niet worden beschuldigd als de scharendief. Maar die lag gewoon onderin de poetskist of in de auto.

2. Vergeten terug te brengen

Beugelriemen, zweepjes, misschien zelfs je bit. Je hebt haast, maar een belangrijk onderdeel van jouw uitrusting is zoek. Diegene die het geleend heeft is geen dief, want ze had het terug willen leggen voordat iemand het door had. Maar door haar verstrooide karakter is ze het gewoon vergeten.

3. Het getrapte paard

Eén van de pensionpaarden heeft een trap gehad in de wei, en de hel breekt los als iedereen probeert te achterhalen welk paard hier verantwoordelijk voor is. Maar natuurlijk is iedereen er van overtuigd dat haar of zijn paard onschuldig is. Uiteindelijk blijkt dat het paard zelf verantwoordelijk was voor de verwondingen, maar tegen die tijd is er al oorlog tussen de pensionklanten.

4. Hooiruzie

Vaak is het pensiongeld inclusief hooi, maar als je dan zelf het hooi moet klaarzetten, dan is het wel zo verleidelijk om jouw extra grote hooinet zo vol mogelijk te doen. Helaas is de pensionhouder hier vaak niet zo happig op. Vaak gevolgd door uitspraken zoals: “een groot deel van het hooi belandt op de mesthoop” of “je paard knapt nog uit elkaar als je zo doorgaat”.

5. Het duivelse paard

Er is altijd een paard aanwezig op de pensionstal met duivelse streken. De veel te lieve eigenaar is vaak de reden waarom het dier zo vervelend is. Terwijl de eigenaar vaak onder de blauwe plekken en schrammen zit door het bijten, slaan of er af vallen, blijft ze iedereen vertellen hoe geweldig het paard is. En wanneer ze hersteld is van de laatste verwondingen, gaan ze het vast en zeker helemaal maken op wedstrijd. In tussen zucht iedereen van opluchting, als dit duivelse paard met ruiter heelhuids thuiskomen van een buitenrit.

6. De pensionstalhopper

Vanaf het moment dat ze op het erf verschijnen, zijn ze al iedereens beste vriend. Ze geven je advies en halen zelfs je paard voor je binnen. Zelfs wanneer je hier niet om gevraagd hebt en misschien is het zelfs wel een beetje irritant. Daarnaast zijn ze twee handen op één buik met de pensionhouder. Wat blijkt? Deze pensionklanten vertrekken binnen een paar maanden weer na een storm van verwijten en bedreigingen. Later blijkt dat ze dit ook al bij andere stallen hebben geflikt.

Bron: Horse & Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant