-

6 soorten paardeneigenaren

Frank Sorge

Als je je in de paardenwereld begeeft, kun je na verloop van tijd onderscheid maken in de verschillende soorten paardeneigenaren die er zijn. Wellicht herken jij er een paar uit onderstaand rijtje.

1. De paardeneigenaar die van verandering houdt

Er zijn van die mensen die na verloop van tijd vinden dat ze genoeg kilometers met hun huidige paard hebben gemaakt. Net zoals je een auto inruilt na zoveel jaar, doen ze dat ook met hun paard. Het Grand Prix-paard waar alle knoppen op zitten gaat toch vervelen, misschien is het leuk om te gaan springen of endurance te gaan rijden, maar dan wel met een paard waarvan je weet dat het dat kan. Hoppa, op naar een nieuwe uitdaging, want wie niet verandert….

2. De paardenverzamelaar

Deze paardeneigenaar heeft meer paarden dan dat hij of zij aankan om te trainen. Maar hij of zij kan van geen een afscheid nemen, want je hebt die ‘trouwe ouwe’, de mogelijke fokmerrie, het projectje dat misschien nog eens wat gaat worden, het zielige paard dat gered is van de slacht en de kleine dikke pony die gewoon gezellig is om in de buurt te hebben,

3. De buitengewone fanatiekeling

Geboren in een competitief ingestelde familie die ook nog eens uitblinkt in alles wat ze doen, kan deze persoon het ook niet helpen dat hij of zij al oranje rozetten won voordat hij of zij nog maar kon lopen. Maar, je moet nageven, deze persoon rijdt elke dag, in weer en wind. En je merkt het gelijk hoe de wedstrijd ging als hij of zij terug op stal komt. Blij gezicht of een donkere wolk boven het hoofd…

4. De paardeneigenaar met alle gadgets

Het is de koning(in) van het matchen: oornetje, peesbeschermers en dekje in dezelfde kleur. En zodra er een nieuwe zadelonderlegger uitkomt, heeft hij of zij het. En natuurlijk heb je dan ook voor elke gelegenheid een andere rijlaars en rijbroek. Als jij iets nieuws wil uitproberen voor je zelf iets aanschaft, dan is dit de ideale paardeneigenaar om te vriend te houden.

5. De zuinige paardeneigenaar

Het tegenovergestelde van nummer vier is de paardeneigenaar die zich niet meer kan herinneren ooit op vakantie te zijn geweest. Hij of zij besteedt al zijn of haar geld aan het onderhouden van het paard. En waarom nieuwe spullen kopen als je alles al hebt? Dat is zijn of haar motto. Is er iets stuk, dan maak je het gewoon. Ondertussen staat zijn of haar paard je tegemoet te blinken, want aan verzorging geen gebrek. Hoe de paardeneigenaar er zelf uitziet? Dat laten we in het midden, maar het is wel degene met wie je moet praten als je wil weten hoe je goedkoper paarden kunt houden.

6. De geblesseerde paardeneigenaar

Deze paardeneigenaar loopt meer naast zijn paard dan dat hij erop zit. Het paard valt namelijk van het ene mankement in het andere. Wat een pechvogel! Maar, waar een ander op den duur zijn buik vol heeft van paarden, zegt deze paardeneigenaar: ‘Zo werkt het nou eenmaal met paarden.’ Petje af voor deze doorzetter.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen of voldoet iemand aan meerdere types. Ken jij nog meer soorten paardeneigenaren?

Bron: Bitmagazine.nl naar een idee van Horse and Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant