-

6 Redenen waarom een ouder paard beter is

Arnd Bronkhorst

Een jong paard opleiden kan natuurlijk heel leuk zijn. Je hebt een uitdaging en kunt het paard precies opleiden zoals jij dat wilt. Maar stiekem is het rijden met een ouder paard ook erg leuk. Waarom? Wij geven je zes redenen.

1. Been there done that

Een ouder paard heeft vaak al van alles gezien en gedaan. Hierdoor zijn ze al meer gewend aan vreemde situaties. Je kunt dit een jong paard natuurlijk ook leren, maar hier gaat vaak veel tijd in zitten. Iets dat niet iedereen heeft.

2. Oud betekent niet afgeschreven

Dat een paard ouder is, hoeft zeker niet te betekenen dat hij niets meer kan. Veel paarden die op internationaal topniveau lopen zijn ook al aardig op leeftijd.

3. Rustige buitenritjes

Meestal is het oudere paard niet zo schrikkerig meer. Ze kunnen zelf ook genieten van een buitenritje en lopen vaak aan een lange teugel heerlijk om zich heen te kijken. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen 😉 .

4. De trots

Wanneer iemand naar de leeftijd van jouw gouwe ouwe vraagt en deze maar de helft schat van wat het daadwerkelijk is, levert dat toch iedere keer weer een trots gevoel op.

5. Jonge god

Wanneer je oudje op zijn gemak door de bak sukkelt, straalt het enthousiasme er misschien niet altijd vanaf. Maar neem hem mee naar zijn favoriete race plek in het bos of op een zandweg en hij verandert weer in een jonge god!

6. Pauze

Stiekem is het ook gewoon handig. Heb je even een pauze nodig tijdens een training omdat je zelf buitenadem bent? Je kunt altijd zeggen dat jouw oudje gewoon even op adem moet komen 😉 .

Bron: Horse & Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant