-

6 Redenen om nú een paardrijvakantie te boeken

Jacques Toffi

Voor ponykamp ben je eigenlijk te oud, maar stiekem droom jij nog steeds van een zomerse vakantie vol lange tochten, uren poetsen, vies worden, waterspelletjes en relaxte avondjes onder de sterrenhemel. Of je nu je eigen paard meeneemt of een paard huurt, hier zijn zes redenen om nú een paardrijvakantie te boeken.

1. Uren op het strand liggen met een cocktail in je hand is leuk…

Maar uren in het zadel vertroeven met een lang teugeltje in de hand is natuurlijk véél leuker. Wij paardenmensen weten allemaal heel goed dat niets zo fijn is als een droomvakantie met paarden!

2. De wereld verkennen vanaf een paardenrug

De wereld ziet er vanaf een paardenrug sowieso al anders uit. Je hebt meer overzicht, let op andere dingen, komt verder dan te voet en je krijgt meer tijd om naar dingen te kijken dan met de auto. Een paard is dus het ultieme ‘vervoersmiddel’ om nieuwe gebieden te verkennen, of dat nu in Nederland, Zuid-Afrika of Australië is…

3. Er is voor ieder wat wils

De ene paardrijvakantie is de ander niet. Er zijn werkelijk waar net zo veel verschillende soorten paardrijvakanties als dat er verschillende soorten paardenmensen zijn. Je kunt helemaal back-to-basic en een 14-daagse trektocht in Marokko doen, of wat dacht je van een weekend meditatie met paarden op Terschelling? Je kunt je paard meenemen naar een mooi verblijf voor mens en paard tussen de Franse wijngaarden of naar een luxe all-in resort waar je paard als een koning/koningin behandelt wordt, om maar wat te noemen (;4. Tijd aan je paard besteed, is goed besteed

Als je met je eigen paard op vakantie gaat zal je ongemerkt een veel sterkere band ontwikkelen. Je doet samen ervaringen op, overwint (nieuwe) angsten en begaat onbekende wegen. Bovendien zijn jullie nu (bijna) full time samen, terwijl je de rest van het jaar je aandacht moet verdelen tussen je paard, je gezin, je vrienden en je werk.

5. Je komt er dapper van terug

Een paardrijvakantie is een unieke en bijzondere ervaring die je nog heel lang zal bij blijven. Bekijk het zo: je bent vaardig genoeg om samen met een dier veel groter en sterker dan jij op pad te gaan. Dan ga je nog eens naar een ver oord waar je nooit eerder bent geweest en ben je ook nog een afhankelijk van je paard. Wedden dat jij als een nog dapperder persoon terug komt?

6. Het draait even om jou en je paard

Even geen zin in je man die altijd naar de zelfde camping in Frankrijk wilt, of wil je even een vakantie zonder gillende kinderen aan het zwembad? Vind je het heerlijk om alleen of met je beste paardrijvriend(in) op pad te gaan? Waar wacht je nog op?

Goed voorbereid op paardrijvakantie gaan? Lees dan deze tips.

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant