-

6 lessen die je kunt leren van je merrie

merrie, gedrag

Merries, ze staan bekend om hun eigenzinnige karakter. Maar stiekem kun je wel heel veel van ze leren! Welke van onderstaande lessen heb jij al geleerd?

Hoe jij nee leert zeggen

Hoe vaak doe jij weleens iets wat je stiekem niet wilt? Je merrie doet dit niet. Zij is een kei in nee zeggen. Dit nee zeggen gebeurt meestal wel als je heel graag wilt dat je merrie meewerkt. Als de hoefsmid komt bijvoorbeeld. Maar je moet toegeven, je kan hier wel iets van leren.

Hoe je voor jezelf opkomt

Een ander paard dat het voer van je merrie opeet? Of een paard dat voor wil dringen met het uit de wei halen? Dat paard is zijn leven niet meer zeker. Ze is een koningin in voor zichzelf opkomen. Stiekem ben je hier wel een beetje jaloers op.

Genieten van eten

Terwijl jij maar op een wortel van je paard staat te knagen, omdat je weer aan een nieuw dieet bent begonnen, eet je merrie dankbaar al het eten op wat je haar voorschotelt. Dat haar achterhand een beetje boller wordt, vindt ze niet erg. Ronde billen zijn mooi, toch?

Girls run the world

Mannen zijn de baas? Nee hoor! Je merrie staat bovenaan de rangorde in de kudde en alle mannen luisteren naar haar. Wil je graag die nieuwe baan, maar kijk je er tegenop omdat je moet concurreren met al die mannen? Denk aan je merrie en ga ervoor!

Soms is vies worden niet erg

Echte vrouwen worden weleens vies! Je merrie rolt weleens lekker in de modder. Dit is toch goed voor je huid? 🙂 Ook is ze niet bang om haar hoeven eens vuil te maken in een cross. Weet net als haar dat je het ene moment lekker fris en opgemaakt over straat kunt lopen en het andere moment je handen vuil kunt maken bij bijvoorbeeld het werk op stal.

Niet alles is voorspelbaar

Als je verwacht dat ze vandaag de sterren van de hemel gaat lopen op wedstrijd kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Denk je dat je merrie juist niet te rijden is, omdat je een week niet hebt gereden? Grote kans dat ze zich nu juist wel als een engeltje gedraagt. Merries, ze zijn onvoorspelbaar.

Wat voor soort merrie heb jij? Vind hier tot welk type zij behoort!

Naar een idee van horsenetwork

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant