-

6 Eigenschappen die paardenmensen delen met hun paard

Frank Sorge

Net als mensen heeft ieder paard een eigen karakter met zijn eigen eigenschappen. Delen jullie een aantal van die eigenschappen, dan wil het nog wel eens voorkomen dat jullie wat onenigheid hebben. Hierbij dan ook een lijstje met zes eigenschappen die je vast wel eens herkent in jezelf of je paard!

1. Eigenwijs

Eigenwijs zijn is iets waar veel paardenmensen last van hebben 😉 . De één weet het altijd beter dan de ander. Ook paarden kunnen lekker eigenwijs zijn. Ben jij dit ook, dan kan dat wel eens botsen. Maar met wat geduld en rustig ademhalen kan het vast worden opgelost.

2. Trouw

Naast eigenwijs zijn veel paarden gelukkig ook heel trouw. Iedere keer dat jij op stal komt, staat hij netjes op je te wachten bij het hek en zijn er meer mensen aanwezig, dan komt hij toch het liefst bij jou staan. Op jouw beurt ga jij trouw iedere dag naar stal. Ook als je niet gaat rijden ben je er toch even om hem gedag te zeggen en wat lekkers te brengen.3. Kletskop

Niet alleen mensen kunnen veel kletsen. Sommige paarden zijn ook erg ‘vocaal’. Iedere keer even dat zachte hinnekje zodra hij jouw voetstappen hoort of een luide schreeuw terug wanneer je hem roept. Met de echte kletskoppen kun je soms een heel gesprek voeren. Op elke vraag die je stelt komt wel een zacht hinnikend antwoord. Alsof ze altijd het laatste woord moeten hebben…

4. Nieuwsgierig

Veel paarden zijn erg nieuwsgierig van aard. Ze willen graag leren en van alles ontdekken. Zijn jullie allebei nieuwsgierig? Dan staat dat garant voor een avontuur. Samen de wijde wereld ontdekken of jullie technieken verbeteren tijdens een zware training.

5. Fanatiek

Fanatieke paarden. Ze kunnen geweldig zijn om mee te werken, maar wanneer ze fanatiek worden in zaken zoals het hek open krijgen wordt het toch wat lastiger. Gelukkig hebben dit soort paarden ook vaak een fanatiek baasje 😉 .

6. Lui

Iedere stal heeft er één, dat luie paard. Het liefst staat hij de hele dag in de weide en wanneer hij wel aan het werk moet is hij liever lui dan moe. Wat lekker snoepjes willen nog wel eens helpen die paard te motiveren, maar soms is het toch ook gewoon heerlijk om samen met je paard lekker lui te zijn!

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant