-

6 dingen om te doen met je paard met warm weer

Frank Sorge

Het is tropisch warm in Nederland. De hitte heeft zo zijn voor- en nadelen. Paarden kunnen namelijk slechter omgaan met de hitte dan wij. Het is dus belangrijk om het jouw paard zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn al veel tips gegeven hoe jij jouw paard zo plezierig mogelijk deze warme dagen door kan krijgen. Maar wat kun je nu eigenlijk doen met je paard als het zo warm is dat je eigenlijk niet wilt gaan rijden?

Zwemmen

Wat is er nou leuker om te doen dan de verkoeling op te zoeken door te gaan zwemmen met je paard? Zoek een goede plek uit en bereid je goed voor door deze tips te lezen over veilig zwemmen met je paard.

Wassen

Je kan je paard een lekkere douche geven en helemaal toiletteren. Zet je paard alleen niet weer nat terug in de zon, want het vocht in de vacht zal er juist voor zorgen dat je paard het nog sneller warm krijgt. Naast je paard wassen is het ook ideaal weer om al je dekjes, dekens en borstels een wasbeurt te geven. Met deze temperaturen zijn je spullen na een paar uurtjes alweer droog.

Wandelen

Een wandeling is een stuk minder inspannend voor je paard dan rijden. Als je een route uitkiest waar schaduw is – zoals in het bos –  is het nog aangenamer voor jou en je paard.

Vrijheidsdressuur

Op zo’n warme dag is het leuk om jezelf eens te verdiepen in vrijheidsdressuur. Door vrijheidsdressuur kan je de band met je paard verbeteren en leer je je paard nog beter kennen. Al heb je niet de ambitie om je paard de allermoeilijkste kunstjes aan te leren, het is altijd handig als je je paard bijvoorbeeld leert om op commando stil te kunnen staan.

Fotoshoot

Foto’s met een mooie blauwe lucht en de zon op de achtergrond zijn meestal toch mooier dan foto’s gemaakt met minder mooi weer en donkere wolken. Geef je paard eerst een goede wasbeurt en maak dan tijd voor een uitgebreide fotoshoot. Juist bij zonsopkomst of zonsondergang krijg je de mooiste plaatjes!

Een vroege bosrit

Je moet er wat voor over hebben: vroeg opstaan, maar rond een uur of zeven/acht is het nog niet zo warm en is het heerlijk rijden in het bos. Een bijkomend voordeel is dat je – als je zo vroeg op stal bent – nog lekker de hele dag de tijd hebt om zelf naar het zwembad te gaan.

Wat doe jij met je paard als het erg warm weer is?

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant