-

6 dingen die lange ruiters herkennen

Arnd Bronkhorst

Eerder bespraken we al dingen die korte ruiters herkennen, maar vandaag zijn de lange ruiters aan de beurt. Hoewel lang zijn voor een ruiter best handig kan zijn, zitten er ook nadelen aan.

1. Snel te groot

Die favoriete pony waar je al jarenlang op rijdt, wordt al snel te klein voor jouw lange lichaam. Al snel komt het moment dat je wel een flink paard onder je moet hebben, wil het er een beetje in verhouding uitzien.

2. Kleding kopen

In een ruitersportzaak rijkleding of -laarzen vinden is geen doen. Alles is namelijk altijd te kort. Laarzen komen tot halverwege je kuiten, terwijl rijbroeken ergens boven je enkels hangen.

3. Het vinden van een zadel

Een fijn zadel vinden is ook nog niet gemakkelijk. Met jouw lange benen zit je knie al snel veel te laag in het zadel. Om nog maar te zwijgen over beugelriemen die zelfs op het langste gaatje nog te kort zijn.

4. “Kun je mijn zadel even pakken?”

Als langste die op stal rondloopt ben jij degene die gevraagd wordt om dat zadel van de bovenste zadelsteun te pakken of om een lampje te vervangen.

5. Overal bukken

Waar je kleinere buitenrijmaatje net onder alle overhangende takken door past, moet jij bij iedere tak zo ongeveer op de hals van je – toch al zo grote – paard gaan liggen om deze te kunnen ontwijken.

6. Carrière op de renbaan

Een jockey worden zal er voor jou niet in zitten: deze zijn over het algemeen heel klein zodat het paard zo min mogelijk gewicht met zich mee hoeft te dragen.

Gelukkig zijn er ook voordelen hoor! 🙂 Je zult nooit het probleem hebben dat je het zadel niet op de rug van je paard krijgt, of dat je het hoofdstel niet aan kan doen, omdat je paard zijn hoofd omhoog gooit.

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant