-

5 redenen waarom je ruitersportzaken moet vermijden

Frank Sorge

Ruitersportzaken zijn een walhalla voor elk paardenmeisje. Je vindt er altijd wel iets dat op een dag van pas kan komen, in de aanbieding is of jij of je paard écht nodig hebben. Hoewel je er graag komt, kun je ruitersportzaken toch maar beter vermijden. Je herkent jezelf ongetwijfeld in minstens 1 van deze redenen.

1.       Een ruitersportzaak bezoeken betekent geld uitgeven

Je hebt voor je paard een nieuwe deken nodig of voor jezelf een nieuwe cap. Je besluit om, zodra je de winkel binnenstapt, in een rechte lijn door te lopen naar het deel van de winkel waar je moet zijn. Hoe vastberaden je ook bent, er gebeurt altijd iets met je zodra je over de drempel van de winkel heen stapt. Je wordt als een magneet getrokken naar de aanbiedingen of naar het eerste schap dat je tegenkomt. Ach, even kijken kan geen kwaad toch? Je paard heeft wel een zakje paardensnoepjes verdiend, jouw zweepje is eigenlijk ook aan vervanging toe, je ontdekt een bit waar je paard vast beter mee te rijden zal zijn en je vindt een superleuk t-shirt dat naadloos aansluit bij de kleur van je rijbroek.

2.       In een ruitersportzaak vliegt de dag voorbij

Hoe het kan, dat weet niemand. Hoe erg je ook je best doet om zo snel mogelijk weer de winkel uit te zijn, plotseling is de halve dag al voorbij. De tijd gaat nog het minst hard wanneer je de winkel in je eentje bezoekt. Maar dat is niet zo gezellig. Daarom neem je vaak een vriendin mee. Jullie passen de nieuwste rijbroeken, proberen leuke caps uit, maken er selfies mee en plotseling is het zomaar uren later. Andere afspraken van die dag heb je gemist en, omdat je moe bent, zit er niets anders op dan even langs de MacDonalds te rijden. Je hebt immers honger gekregen als een paard.

3.       Je wordt er hebberig van. Dat ene dekje dat je hebt gezien, krijg je niet meer uit je hoofd

Je hebt een supermooi dekje gezien, net in de kleur die je nog niet hebt. Hij zou fantastisch staan op je paard. Jouw eigen outfit past er niet helemaal bij, maar ook daar is wel iets aan te doen. Al dromende kun je het dekje niet meer uit je hoofd krijgen. Je kunt je niet meer concentreren op andere dingen. Je (school)werk lijdt eronder en mensen vragen waarom je zo afwezig bent. Logisch, dat dekje heeft je gedachten overgenomen. Er zit niks anders op; je móet het dekje kopen om weer normaal te kunnen functioneren.

4.       Je komt altijd met een duurder product thuis dan de bedoeling was.

Dat product waar je eigenlijk voor kwam, daarmee kom je uiteindelijk de winkel niet uit. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Er kunnen 2 dingen aan de hand zijn: (1.) Een winkelmedewerker heeft jou met een goed verkoopverhaal overgehaald om voor een duurder product te kiezen of (2.) het product dat in de aanbieding was, bleek in het echt toch minder mooi te zijn dan gedacht. Het product dat je nu hebt gekozen is dan wel duurder, je weet zeker dat het ook een langere levensduur heeft. Zo overtuig je jezelf dat dit de beste optie is. Je bankrekening heeft wel alleen wel een forse kneuzing opgelopen.

5.       Er is een aanbieding in de winkel, hoera!

Dat product wat je zó graag wilde hebben, is nu voordelig geprijsd. Het bespaart je zomaar heel wat euro’s uit. Je ziet vervolgens nog meer leuke aanbiedingen liggen die je niet kunt weerstaan. Dat zet je gelijk aan het denken: “Wat kan ik nog meer kopen voor het geld dat ik uit heb gespaard?” Zo kwam je de winkel in met een leeg mandje en loop je de winkel weer uit met een volle winkelwagen. Je schrok even flink bij de kassa en belooft jezelf plechtig dat dit een eenmalige actie was.

Lees ook: 25 tips om geld en tijd te besparen

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant