-

5 redenen waarom je een amazone zou moeten daten

Paula da Silva

Het daten van een amazone is een vak apart. Er zitten heel veel voordelen aan, maar ook wel een paar nadelen. Vijf redenen waarom je een amazone zou moeten daten, of juist niet 😉

1. Zorgzaam

Waarom wel…

De meeste amazones zijn heel erg zorgzaam. Ze weten precies wat je nodig hebt en hoe je voor jezelf en anderen moet zorgen.

Waarom niet…

Amazones besteden driekwart van hun tijd aan hun paard, ze mogen dan wel zorgzaam zijn, maar jij gaat daar niet zo veel van merken. Het paard wordt daarentegen natuurlijk volledig in de watten gelegd.

2. De sexy outfit

Waarom wel…

Een dressuuroutfit heeft wel iets sexy’s. Vooral dat strakke, getailleerde jasje en de witte broek zien er goed uit.

Waarom niet…

Die witte broek blijft meestal niet al te lang wit en dus moet je die vaak wassen. Daarbij zit die kleding vaak onder de haren die overal in je huis terecht komen en hangt er een heerlijke, penetrante geur van paardenmest aan.

3. Rijkunsten

Waarom wel…

De gemiddelde amazone kan prima autorijden, vooral met een trailer. Parkeren, achteruitrijden noem het maar op, ze kunnen het allemaal.

Waarom niet…

Zodra je een relatie met een amazone aangaat, ben jij degene die de trailer moet rijden. Daar gaan je luie zondagen. Zondag is wedstrijddag dus moet je vroeg je bed uit en het halve land doorrijden voor je geliefde, zodat zij alle tijd heeft om zich rustig voor te bereiden.

4. Knutselen

Waarom wel…

Amazones zijn enorm goed in knutselen. Van het repareren van paardendekens tot een tijdelijk halster knopen van touwen. Daarbij zijn ze ook nog eens super sterk van al die zakken voer en balen hooi die van de auto naar de voerkamer gesleept moeten worden.

Waarom niet…

Als je op zoek bent naar een partner die je ego stimuleert en luistert naar hoe oneerlijk het wel niet is dat Piet je promotie heeft ingepikt, dan heb je aan amazones helemaal niks. Natuurlijk leven we wel met je mee, maar je hebt gewoon nog nooit echte stress gekend. Wacht maar tot je midden in de nacht rondjes met je paard door de bak loopt vanwege een plotselinge koliekaanval. Of tot een voorbijganger bij je aanbelt, omdat je paard is uitgebroken en over de weg loopt.

5. Goedkope dates

Waarom wel…

Paardenmensen hebben niet enorm veel tijd om uit te gaan en drinken niet veel. Eén glaasje wijn en ze zijn al aangeschoten 😉

Waarom niet…

Amazones zien half elf als een extreem late nacht, als jij iedere dag om zes uur op moet staan, zou jij dat ook vinden. Maar het maakt de avond nou niet echt romantischer. Daarbij mogen de dates misschien goedkoop zijn, het paardenleven is dat zeker niet. Een lange, verre vakantie zit er met een paardenmeisje niet in. Heb je enig idee hoeveel dat paard kost? Maar ach, een dagje Amsterdam is ook leuk toch?

Bron: Horse&Hound

Door: Tess Mutsters

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant