-

5 Redenen om een cap te dragen

Arnd Bronkhorst

Iedere ruiter weet het, het dragen van een cap geeft je extra veiligheid. Maar toch zie je af en toe nog steeds iemand zonder cap rijden. Daarom vijf redenen om een cap te dragen!

1. Veiligheid

Deze reden is natuurlijk logisch en ook het belangrijkst. Een cap beschermt je hoofd wanneer je van je paard valt. Ben je gevallen terwijl je netjes je cap droeg? Laat deze dan nakijken door een specialist, de meeste schade van een val zit vaak aan de binnenkant van de cap en kun je zelf niet zien.

2. Mode

Caps komen tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten. Er is dus voor iedereen een passende cap te vinden, maar ook op fashion gebied kun je je tegenwoordig helemaal uitleven. Sommige merken laten je zelfs je eigen cap samenstellen zodat je hem bij de rest van je kleding kunt laten passen.3. Takken in het bos

Naast bescherming heeft je cap tijdens een buitenrit nog een voordeel. Die laaghangende tak die je even niet had gezien? Deze komt nu in ieder geval tegen je cap, in plaats van tegen je hoofd. Zo blijf je niet met je haar in de tak hangen 😉 .

4. Zon

Een cap zorgt er ook voor dat de zon niet in je ogen schijnt. Heb je hier met een gewone cap nog steeds last van? Je kunt een zonnebril opzetten, maar je kunt ook kijken naar een cap met een extra grote zonneklep. Sommige merken heb dit model cap al in hun assortiment.

5. Voorbeeldfunctie

Door het dragen van een cap geef je ook het goede voorbeeld aan een ruiter die geen cap draagt. Goed voorbeeld doet goed volgen. Je laat zien dat het dragen van een cap belangrijk en voor een extra veiligheid zorgt.

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant