-

5 Herinneringen aan je eerste pony

Meisje borstelt manege pony Arnd Bronkhorst

Je droom kwam uit, je mocht een eigen pony. Een grote verantwoording, maar ook een tijd om nooit te vergeten. Deze vijf herinneringen komen je dan ook vast bekend voor.

1. Dag in, dag uit

Het maakte niet uit wat voor weer het was, je ging naar de stal. Door weer en wind zat je op de fiets. Zelfs als je zeker wist dat er voor je pony gezorgd werd, ging je toch. Je pony kon immers toch niet een dag zonder jou! En stiekem kon je zelf ook geen dag zonder hem.

2. Wilde bras

Het liefst ging je altijd crossen of springen. Het kon niet gek of hard genoeg gaan. Je pony en jij konden alles aan!3. Buitenritten

Je kende het buitengebied als je broekzak. Ieder zand- of bospad hebben jullie wel een keer gezien. Misschien heb je zelfs wel eens heerlijk gepicknickt met je pony? Wat lekkers mee in een rugzak en de hele dag rondzwerven.

4. Onwetend

Wanneer je nu terugdenkt aan je ponytijd, zijn er misschien een aantal dingen die je nu anders zou doen. Maar op dat moment wist je waarschijnlijk nog niet beter. En eerlijk gezegd was die onwetendheid misschien niet altijd zo verkeerd 😉 .

5. Speciaal plekje

Vaak komt er bij een eerste pony ook een verdrietige herinnering naar voren. De meeste mensen moeten op gegeven moment helaas afscheid nemen van hun eerste pony. Pony’s groeien immers niet mee en vaak wordt uiteindelijk de overstap naar een grotere pony of misschien een paard gemaakt. Maar die eerste pony blijft altijd een speciaal plekje in je hart houden.

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant