-

5 Dingen die je ontdekt wanneer je een tweede paard koopt

Arnd Bronkhorst

Jarenlang heb je altijd maar één paard gehad, maar op de een of andere manier heb je er nu twee. En dat is ineens heel anders. De volgende dingen zul je gaan ontdekken.

1. Eén paard: niets is goed genoeg – of te duur – voor je schatje. De laatste collectie limited edition dekens? Hij is speciaal en je wilt dat iedereen het weet. Gepersonaliseerde halsters? Niets is te gek. Je hebt een zadel voor elke discipline en voor als je gaat buitenrijden.

Twee paarden: je dekens haal je van marktplaats en bijna alles is te maken met duct-tape. Je vraagt je af of je kleinere paard onder die oude ponydeken past die je achterin de garage vond.

2. Eén paard: je weekenden bestaan uit een buitenritje met je vrienden of een lesje van je favoriete instructeur.

Twee paarden: je buitenritjes worden een stuk minder relaxed als je wordt meegesleurd door paard nummer twee omdat hij beweging nodig heeft en je maar een paar uur daglicht hebt.

3. Eén paard: je hebt je ochtend ritueel ‘voeren-buiten zetten-uitmesten’ tot een ware kunst verheven. Het lukt allemaal in een half uur en je zit strak op tijd achter je bureau zonder maar een druppeltje zweet.

Twee paarden: het zou toch niet twee keer zo lang moeten duren? Je geeft ze tegelijk te eten en zet ze tegelijk buiten. Theoretisch gezien zou het maar een paar minuten langer duren om die extra stal uit te mesten en water bij te vullen. Maar waarom duurt het dan drie keer zo lang? Je bent tegenwoordig elke dag te laat op je werk, met een rood gezicht en de plukjes hooi nog in je haar.4. Eén paard: je bent uren aan het poetsen en groomen. Je paard staat er altijd top bij.

Twee paarden: je poetst ze als het echt moet (waar het zadel zit) om tijd te besparen zodat je ze allebei kunt rijden.

5. Eén paard: ja, paarden zijn duur maar je kunt nog steeds op stap en die Michael Kors-tas kopen die je zo graag wilde.

Twee paarden: je bent zo blut dat je die Michael Kors-tas drie keer per dag omdraait op zoek naar kleingeld.

Bron: Horse and Hound

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!