-

5 dingen die je met een eigenwijze merrie moet overleggen

Paula da Silva

Merries. De één wil niet anders, terwijl de ander ze vervloekt. Al heeft ieder paard zijn eigen karakter, de meeste merries staan er toch wel om bekend wat eigenzinnig te zijn. Je kunt ze vaak niet zomaar jouw wil opleggen, maar moet regelmatig even met ze overleggen. Hoeveel van onderstaande punten overleg jij wel eens met jouw merrie?

1. Aansingelen

Een merrie aansingelen, en dan vooral een hengstige merrie aansingelen, gebeurt in stapjes. Trek je de singel in één keer aan, houd dan rekening met een boze blik en misschien zelfs wel een paar tanden in je arm.

2. De buik borstelen

Je wilt je paard natuurlijk goed borstelen voor en na het rijden, maar bij een gevoelige merrie is het wel even aftasten hoe ver je richting de uier kunt gaan voordat ze boos wordt.3. Rijden in het algemeen

Je hebt zin om die dag heerlijk uitgebreid te trainen en misschien nog wel wat proefjes te oefenen. Heeft jouw merrie andere plannen voor die dag? Dan kun je dat genieten tijdens het trainen wel op je buik schrijven. Wanneer je het lief aan haar vraagt is er vast nog heel wat mogelijk, zolang je het maar lief vraagt…

4. Welke afslag je neemt tijdens een buitenrit

Jij wilt graag links afslaan, over dat pad kun je immers nog heerlijk door het bos struinen. Rechtsafslaan betekent sneller thuis. Je merrie heeft een lastige dag? Dan gaan jullie dus rechts.

5. Bij welk paard je merrie in de weide staat

Je hebt van te voren goed nagedacht over welk paard je merrie wel leuk zou vinden om bij in de weide te staan, maar op de dag dat je ze bij elkaar zet laat jouw merrie luid en duidelijk weten het niet met je eens te zijn. Tja sommige paarden kunnen nou eenmaal met iedereen vrienden worden, maar jouw eigenwijze merrie helaas niet.

Liefde

Maar hoeveel en hoevaak we ook moeten overleggen met onze merries. Aan het einde van de dag krijg je er gelukkig een hele hoop liefde voor terug. Grote kans dat deze liefde wel gepaard gaat met wat kwijl 😉 .

Lees ook:

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant