-

4 Tips voor waterpret met je paard

Frank Sorge

Het is de laatste dagen erg warm geweest en het blijft voorlopig ook nog even mooi weer. Tijd voor wat waterpret dus! Hierbij dan ook vier tips voor waterpret met je paard.

1. Zwemmen

Dit is natuurlijk super leuk om te doen, zwemmen met je paard. Maar let er wel op dat dit veilig verloopt en let op waar je het water in gaat. Je kunt ervoor kiezen om vanaf het strand te gaan zwemmen, maar houd dan wel rekening met de stroming. Ga niet te ver uit de kust. Wil je weten waar en wanneer je met je paard op het strand mag? Kijk dan even hier. Ga je voor het eerst naar het strand? Hier lees je verschillende tips over hoe je dit het beste aanpakt.

Woon je niet in de buurt van het strand, maar wil je toch graag zwemmen? Kijk dan eens of er in jouw buurt misschien een grote vijver is. Onderzoek in zo’n geval wel even of het toegestaan is om hier met je paard in te gaan. Verder kun je ook nog kijken of er misschien stallen in de buurt zijn met een waterbak. Deze zijn misschien niet altijd diep genoeg om te zwemmen, maar dan kun je in ieder geval lekker spartelen. Is jouw paard bang voor water? Lees dan hier een aantal tips van eventing amazone Elaine Pen.Heb je geen eigen paard, maar wil je toch eens zwemmen met paarden? Ga dan eens op zoek naar een georganiseerde rit. Er zijn verschillende stallen te vinden die georganiseerde buitenritten houden waarbij je gaat zwemmen met paarden.

2. Sproeiers

Om voor wat verkoeling en waterpret te zorgen tijdens het rijden, kun je ook een aantal sproeiers in de bak zetten. Hier kun je vervolgens onderdoor of doorheen rijden zodat jij en je paard heerlijk fris blijven tijdens het rijden.

3. Samen douchen

Na het rijden kun je je paard even afspuiten. Zo koelt hij sneller af en haal je het zweet uit zijn vacht om irritatie te voorkomen. Maar wie zegt dat jullie niet samen kunnen douchen? Trek na het rijden je zwemkleding aan en ga eens gezellig samen douchen! Ben je zelf ook gelijk weer fris en fruitig 😉 .

4. Waterhindernis

Met het warme weer is het fijn om extra vaak door de waterbak te gaan. Het is lekker fris voor je paard en als hij wil kan hij ook nog even wat drinken. Daarnaast is het ook gelijk een goede oefening voor wanneer je een cross wilt gaan rijden. Wil je tips over hoe je een waterhindernis moet nemen? Kijk dan hier. Wil je vaker een waterhindernis oefenen en heb je nog wat ruimte rond de stal? Zo maak je je eigen waterbak!

Extra tip

Zorg er bij dit warme weer voor dat je paard voldoende kan drinken, zorg dus voor een goede drinkwatervoorziening, en ga niet op het heetst van de dag rijden. Ga bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat rijden als de zon wat lager staat.

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant