-

4 tips om je paard te trainen als jij in de lappenmand zit

Tessa Nederend

Niet alleen je paard, maar ook jij kampt wel eens met een blessure. Soms kun je je tanden op elkaar zetten en gewoon op je paard stappen. Maar wat als je noodgedwongen even niet kunt rijden, maar je paard niet op rust wilt zetten? Hieronder vier tips.

1. Ga longeren

Als je longeert kun je je paard toch trainen, zonder de druk van een ruiter op zijn rug. Er zijn vele manieren om je paard bij te zetten, dus je kunt veel spiergroepen trainen. Daarnaast is het een goede manier je paard te laten reageren op je stemhulp.

2. Zet je paard in de stapmolen

Niet iedereen beschikt erover, maar als je een stapmolen hebt dan kun je hier handig gebruik van maken. Uiteraard kun je je paard geen uren rondjes laten lopen, maar zo nu en dan even in de stapmolen kan erg handig zijn. Je paard stapt, waardoor hij zijn spieren rekt en zijn conditie op peil houdt.

3. Zet je paard in de aquatrainer

Aquatraining. Oftewel je paard op een loopband met water laten lopen. Klinkt simpel, maar effectiever dan je denkt. Het wordt niet alleen ingezet bij het herstellen van blessures, maar ook als training. Een mooie gelegenheid dit eens uit te proberen dus. Enig nadeel, de kans dat je een aquatrainer op stal hebt is klein, dus je hebt wel iemand nodig die je paard kan vervoeren..

4. Laat je paard door iemand anders rijden

Niets zo leerzaam als eens aan de grond staan terwijl je paard gereden wordt. Je paard leert te luisteren naar de hulpen van iemand anders. Wie weet kun je wel die ene topruiter strikken om op je paard te stappen. 😉 En jij leert hoe je paard loopt onder het zadel. Win-winsituatie dus.

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant