-

3 Redenen om een stalkat te nemen

Arnd Bronkhorst

Zakken paardenvoer, paardensnoepjes of kruimels van het broodje dat je gister gegeten hebt, in een stal is heel wat te vinden voor muizen en ander ongedierte. Wil hier van af, maar wil je geen vallen plaatsen? Dan is een stalkat een goede oplossing! Hierbij dan ook drie redenen waarom iedere stal een stalkat zou moeten hebben.

1. Ongedierte bestrijding

Katten vangen muizen. Door een kat in en rond je stal te laten lopen ben je vaak snel van ongedierte af. Een kat met een sterk jachtinstinct vangt zo een paar muizen per dag. Sommige katten zijn nog fanatieker en vangen ook ratten, mollen, vogels of konijnen.

2. Urenlang vermaak

Vooral jonge katten kunnen je de hele dag vermaken met hun acrobatische kunsten. Ze springen van hot naar her en vliegen alle kanten op. Misschien zijn ze ook al wat aan het oefenen met het jagen en zijn ze de hele dag druk met vliegen vangen. Extra voordeel; je hebt hopelijk wat minder vliegen in je stal 😉 .3. Gezelligheid

Naast het feit dat een kat dus heel nuttig is, is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig! Een kat komt vaak even gezellig bij je zitten om geaaid te worden. Heb je ook altijd van die koude benen in de winter na het rijden? Met een spinnende stalkat op schoot zijn deze zo weer warm.

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant