-

24 keer jurycommentaar waar je niet op zit te wachten

Arnd Bronkhorst

Wanneer je proef niet helemaal gaat zoals gepland zijn er een aantal jurycommentaren die je zou kunnen krijgen, maar waar je niet helemaal op zit te wachten.

 1. “Getalenteerd paard met een mening!”
 2. “Vliegende wissels zijn nog niet noodzakelijk in deze klasse.”
 3. “Het paard is misschien meer geschikt voor crosscountry of snelheidsdressuur.”
 4. “Niet actief genoeg achter”, gevolgd door een hoge bok en het commentaar “Vrolijk bij aanspringen in galop.”
 5. “Mooie vlechten!”, in een proef waarvan de rest afgrijselijk was.
 6. “Ze was een beetje brutaal/uitdagend vandaag” – wanneer het paard de hele proef heeft rondgelopen als een giraffe roepend naar zijn vrienden.
 7. Commentaar over wat een prachtig jong paard zojuist de proef had gereden en hoe goed ze het straks wel niet zou doen als ze wat ouder was. Het paard was 18 – de jury had zich niet gerealiseerd dat het een blauwschimmel was en niet een grijsschimmel die nog lichter worden als ze ouder worden…
 8. “Het leek wel of je paard liever een hindernis in de bak had gehad.”
 9. “Ik ben blij dat hij niet herhaalde wat hij deed tijdens de warming-up.” De ruiter was de eerste weer in de ring na de pauze en werd er vlak voordat hij de ring in ging afgebokt, wat de jury natuurlijk had gezien.
 10. “Sterrenkijker” geschreven in het commentaar (het paard, niet de ruiter) over een merrie die halverwege de test ineens haar hoofd in de lucht gooide en weigerde om het weer naar beneden te doen.
 11. “Een levendige proef, goeie muziekkeuze al hoeven we volgende keer geen Moon Walk te zien.” Het paard besloot achterwaarts te gaan na het halthouden en afgroeten.
 12. “Super lief paard, kalm en werkwillig. Kan iets meer pit gebruiken.”
 13. “Leuke, sprankelende pony – zelfs zonder hoofdstel”. Over een hardnekkige merrie die er klaar mee was om er helemaal uitgedost en netjes uit te zien.
 14. “Was schrikkerig vanavond – liever jij dan ik!” – over een mooi gekleurde warmbloed die de hele proef schoudervoor liep en prachtig stukje wijken liet zien (niet gevraagd in de proef) toen hij het lichtgevende bordje van de nooduitgang had gezien…
 15. “Fijne proef, maar weg met die kauwgom.”
 16. “Van een merrie moet je houden…”
 17. “Leuk klein paardje maar heeft wel een beetje haast tijdens de proef.”
 18. “Ik weet zeker dat een goede proef om het hoekje ligt!”
 19. “Goed gered.”
 20. “Enthousiaste proef, weet zeker dat hij wel wat rustiger zal worden naarmate hij ouder wordt” – over een 21-jarig paard.
 21. “De ruiter hoort te groeten, niet het paard!”
 22. Gehoord toen een jury het zei, maar deze schreef het niet op als commentaar: “Dat paard klinkt als een varken” toen hij als snurkend door de baan ging.
 23. “Hoofd gevaarlijk hoog.”
 24. “Een beetje vreemd.”

Bron: Horse and Hound, Bitmagazine.nl Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant