-

16 geluksmomentjes die alleen paardenmensen snappen

Het zijn de kleine dingen in het leven die het ‘m doen. Een glimlach van een vreemde, onverwachts een dag vrij, de geur van je favoriete bloemen. Voor ons paardenmensen komt daar nog een hele lijst kleine geluksmomentjes bij.

1. Schoon harnachement

De geur van schoon, fris leer. De symmetrie van netjes opgehangen hoofdstellen. Glimmende zadels. De voldoening van een uurtje poetsen. Moeten we nog even doorgaan?

2. De perfecte roosjes

Na jaren zwoegen, mislukte drolletjes op de manenkam van je paard en eindeloos proberen lukt het je eindelijk: de perfecte roosjes creëren. Score!

3. Nieuwe dekjes

Wat is er heerlijker dan een crispy nieuw dekje voor het eerst onder je zadel leggen? Nog geen haren, zweet of modder, geniet ervan zolang het kan.

4. Een hagelwitte staart

Alle eigenaren van schimmels weten direct waar we het over hebben. Een witte staart is echt genieten, al duurt dit moment nooit lang!

5. Ingelopen laarzen

Nieuwe laarzen zijn natuurlijk al heerlijk op zich, maar het inlopen van de laarzen is vaak iets minder prettig. Zodra je knieholtes niet meer bloeden en je je tenen weer voelt kan het genieten pas echt beginnen.

6. Een foutloos parcours

Wooohooo! Zie die grijns nog maar eens van je gezicht te krijgen nadat iedere balk in de lepels is blijven liggen!

7. Een toilet op stal

Iedereen met een toilet op stal: beschouw dit als luxe! Een godsgeschenk. Iedereen die wel eens in stal of in een weiland heeft moeten plassen weet waar we het over hebben.

8. Volle voorplukken

De één vindt een korte voorpluk mooi, de ander heeft liever een voorpluk die over de paardenneus valt, maar over één ding zijn we het allemaal eens: een volle, fluffy voorpluk is zó veel mooier dan een paar sprietjes tussen de oren.

9. Een frisse stal

Het is eigenlijk hetzelfde als een pas opgemaakt bed: een stal met fris zaagsel of stro erin is zo’n geluksmomentje. Eer van je werk na al het drollen scheppen en met urine volgezogen bodembedekking wegscheppen, ha!

10. Een compliment van je instructeur

Wie wordt er nou niet blij van een compliment? En dan ook nog eens van de meest kritische persoon op aarde: je instructeur.

11. Een schoongeveegd gangpad

Met een bladblazer ben je natuurlijk veel sneller klaar, maar niets is beter dan het voldane gevoel na het zien van een schoon gangpad tussen de stallen, waar je je stinkende best voor hebt gedaan.

12. Uitslapen de dag na een wedstrijd

Je wekker ging al om 4 uur ’s nachts, je stond om 5 uur al op stal en om kwart over 6 vertrok je met de trailer. Geen wonder dat je ogen om 9 uur ’s avonds al dichtvielen. Wat is er dan heerlijker om je de volgende ochtend nog een keertje om te draaien?

13. Geld vinden in je poetskist

Je poetskist is een combinatie tussen een handtas (álles past erin) en de Bermuda driehoek (álles verdwijnt plotseling). Zo nu en dan vind je onverwachts iets terug, bijvoorbeeld geld. Ka-ching!

14. Een lebber van je grote vriend

Ja, je hele gezicht zit onder het slijm en de slobber, maar een liefdevolle lebber van je paard is dat waard. Zoveel liefde!

15. Het geluid van kauwende paarden

Paarden die tevreden op een plak hooi staan te kauwen. Dit maakt ons zo relaxed. Het is de soundtrack van ‘geluk’.

16. Kriebelen, knuffelen, liefkozen

Rijden is leuk en voor sommigen van ons onmisbaar, maar wat is fijner dan af en toe gewoon even ‘zijn’ met je paard? Niets hoeven, geen verplichtingen: gewoon lekker in zijn stal gaan zitten en genieten van elkaars aanwezigheid.

Wat zijn jouw kleine geluksmomentjes op stal?

Naar een idee van: Horse Collaborative

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant