-

14 dingen die paardenmensen niet begrijpen

Frank Sorge

Er zijn een hele hoop zaken die niet-paardenmensen niet begrijpen, maar ook wij paardenmensen halen af en toe verbaasd onze schouders op. Bijvoorbeeld vanwege de volgende punten:

 1. Waarom het soms onmogelijk is om vroeg op te staan voor je werk, terwijl je in het weekend ’s ochtends vroeg uit je bed springt om op concours te gaan.
 2. Waarom jouw vrienden die niets met paarden hebben jouw mening niet delen dat ieder park/golfbaan/grote tuin stukken beter zal worden van een aantal crosshindernissen op het gras.
 3. Dat ondanks jouw liefde voor de geur van je favoriete paard niet iedereen deze mening deelt. Vooral niet op kantoor.
 4. Hoe het mogelijk is een perfecte manicure langer dan een paar uur goed te houden. Na het uitmesten van enkele stallen en het poetsen van je paard zijn je nette nagels allang verleden tijd!
 5. Dat drollen scheppen geen normale vrijetijdsbesteding is voor andere mensen.
 6. Waarom paardenkleding ineens in de mode is. Sinds wanneer is het hip om jodhpurs te dragen? Wij worden vooral nagestaard als we in paardenkleding de ‘bewoonde wereld’ betreden. Of zal dat aan alle modder liggen?
 7. Hoe veel geld je wel niet uitgeeft aan ‘essentiële’ benodigdheden voor je paard, zoals massageborstels, speciale shampoo en die extra deken (voor het geval dat), terwijl je zelf al een paar jaar niet naar de kapper bent geweest.
 8. Waarom je niet-paardenvrienden niet evenveel uitkijken naar het WK Dressuur of de Global Champions Tour.
 9. Hoe je paard het voor elkaar krijgt iedere dag de meest modderige plek in het weiland uit te zoeken voor een rolbeurt.
 10. Waarom niet-paardenmensen nog steeds het verschil tussen een pony en een paard niet snappen. Nee, een pony is geen babypaard.
 11. Dat het maatschappelijk niet acceptabel is om iemand die mank loopt ‘kreupel’ te noemen.
 12. Dat niet-paardenmensen paardrijden geen sport vinden. Eerst zelf proberen, dan oordelen!
 13. Hoe je paard weet dat je de stroom van de omheining hebt gehaald, om vervolgens onder de draden door te kruipen naar een weiland waar het gras groener lijkt.
 14. Hoe iemand ook maar kan denken dat het raar is om tegen je paard te praten.

Naar een idee van: Horse and HoundMeer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant