-

10 redenen waarom we blij zijn als de temperatuur daalt

temperatuur Frank Sorge

Het heeft lang geduurd, maar morgen is het eindelijk zover! De dag waarop het kwik gaat dalen naar een iets aangenamere temperatuur. Er is weer regen op komst en we hebben daar nog nooit zo veel behoefte aan gehad als nu! Het klinkt rozengeur en maneschijn die warme zomerse dagen, maar voor ons paardenmensen kent het een hoop keerzijdes.

Daarom in dit artikel 10 redenen waarom we gewoon heel erg blij zijn als de temperatuur gaat dalen.

1. Regendansjes!

Niet alleen de temperatuur gaat dalen, maar er gaat ook eindelijk regen vallen. De plantjes, bloemetjes en weides gaan hier heel erg blij mee zijn en wij daarmee ook! De paarden krijgen eindelijk weer groen gras, in plaats van geel. Morgen doen we dus allemaal een regendansje van geluk. Dat we daar ooit nog zo gelukkig mee zouden zijn!2. Minder beestjes

Vliegen, dazen en andere beestjes. Ze houden van die warmte. Gelukkig voor ons en de paarden die enorm veel last hebben van al die vliegen zullen die er nu eindelijk wat minder komen!

3. Weer lekker aan het werk

Veel paarden hebben inmiddels al een maand of langer vakantie. Of je bent dapper en je staat elke ochtend – of nacht – heel vroeg op om de hitte voor te zijn. De wat lagere temperaturen bieden de mogelijkheid om lekker overdag of in de avond te kunnen rijden.

4. Eenvoudiger management

Toegankelijkere temperaturen maken het management rondom ons paard toch wel ietsje makkelijker. We moesten ons druk maken of ons paard wel in de schaduw kon staan en overwegen anders om ze in de middag op stal te zetten. Drinken ze wel voldoende? En dat ene paard met die witte neus en roze voetjes moet ingesmeerd worden met zonnebrand. Vergeet vooral geen vliegenspray voordat je paard de wei op gaat. Gelukkig, dat is nu allemaal iets minder nodig.

5. Minder zweet

Zelfs degene die normaal niet tot nauwelijks zweet kwam er met deze temperaturen niet omheen: zweten! Zet vijf minuten je cap op en het lijkt alsof je je haren hebt gewassen met zweet. Een warme en lange rijbroek? Alsjeblieft niet. Dan nog onze paarden, die nog meer last hebben van de hitte. Ze beginnen soms spontaan te zweten. Een geluk: ook dat wordt beter!

6. Einde stof

Droogte en zand betekent: stof. Heel veel stof! Aan het eind van de dag ziet je gezicht niet alleen bruin van de zon, maar vooral ook van het stof. Ook daar komt een eind aan. Als onze paarden een galopje door de wei trekken hoef je niet meer door een enorme stofwolk heen te kijken. Daarnaast is het ook prettiger om niet in een stofbak te hoeven rijden.

7. Minder wassen

Al dat zweet en al het stof zorgt ervoor dat we een stuk meer moeten wassen en schrobben. Je hebt twintig minuutjes gereden en je dekje is drijfnat van al het zweet. Je ziet het niet zitten om deze vies weer op je paard te leggen dus je wasmachine draait overuren. Daarnaast spring je zelf ook een keer extra onder de douche met je paard want o wat is het warm.

8. Geen gedoe meer met wedstrijden

Gaat de wedstrijd wel door? Gaat de wedstrijd niet door? Ga ik wel starten of ga ik niet starten? Het zijn allemaal overwegingen die je moet maken met het warme weer. Met hogere temperaturen is het niet altijd prettig en verantwoord om op wedstrijd te gaan. Als het eindelijk wat koeler is hebben we dit probleem gelukkig niet meer.

9. Minder gedoe met vliegen- en eczeemdekens

Sommige paarden met bijvoorbeeld eczeem of andere allergieën voor insecten staan onder een vliegen- of eczeemdeken. Desondanks de dekens op de warme temperaturen gemaakt zijn is het toch niet fris en aangenaam onder zo’n deken met deze hoge temperaturen. Extra fijn als het weer gewoon 20 tot 25 graden is en onze paarden niet staan te zweten onder een eczeemdeken.

10. Minder aanpassen aan de temperatuur

Last but not least: de hitte kan soms vervelend zijn en vraagt om aanpassingsvermogen. Hoe fijn is het om gewoon je ding te kunnen doen zonder rekening te houden met de warmte?

Dit zijn nog maar tien voordelen aan dat de temperatuur gaat dalen. Ken jij nog meer voordelen en kijk jij ook al uit naar het betere weer?

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant