-

10 redenen waarom je vriend een paardenman moet zijn

Vriend Arnd Bronkhorst

We kennen het allemaal wel. De lieve vriend die je graag met je hobby wil helpen, maar gewoon niet zo goed weet hoe. Zo eindigt je paard regelmatig met zijn deken verkeerd om op en moet je steeds opnieuw uitleggen dat je paard dagelijks verzorging nodig heeft. Je kunt hem dus niet een dagje laten staan.

Om problemen met dekens en de verzorging te voorkomen is het handig als je vriend zelf ook een paardenman is. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om een paardenman als vriend te kiezen!

  1. Je kunt samen heerlijk romantische buitenritten maken.
  2. Je hebt meer tijd samen. Zo besteed je namelijk al snel zo’n 2 à 3 uur per dag op stal. Als je vriend daar ook bij kan zijn, zien jullie elkaar veel vaker.
  3. Je kunt met iemand praten over je paard. Als je vriend ook van paarden houdt zal hij graag met je discussiëren over die loopneus die je viervoeter die ochtend had of over het perfecte management van jullie paarden. Daarbij kunnen jullie samen eindeloos kletsen over paarden in plaats van dat jij iemand moet vervelen met jouw paardenpraat.
  4. Als jij een dagje weg moet, kun je de verzorging van jullie paarden zonder zorgen in de handen van je vriend achter laten. Hij weet precies wat hij moet doen en hoe hij het moet doen en hij zal zorgvuldig te werk gaan, want natuurlijk zijn de paarden ook voor hem erg belangrijk.
  5. Je kunt elkaar helpen. Heeft je vriend moeite met een dressuuroefening of krijg jij je paard niet in de trailer, dan kun je elkaar daarin ondersteunen.
  6. Hij snapt dat paarden overal voor gaan. Dus als je een keer niet naar zijn verjaardag kunt komen omdat je paard ziek is, heeft hij daar alle begrip voor en zal hij je dat niet kwalijk nemen.
  7. Hij begrijpt je uitgaven. Als paardenmeisje is het bijna jouw plicht om setjes in alle kleuren aan te schaffen ;). Jouw paardenvriend begrijpt dat. Hij is namelijk net zo gek op mooie spulletjes voor zijn paard kopen.
  8. Hij is begripvol. Paardenmensen staan bekend om hun begrip voor anderen en hun rust en geduld. Wie zoekt dat nou niet in een vriend?

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant