-

Terugkeer Totilas steeds onwaarschijnlijker

Arnd Bronkhorst

Het einde van de wedstrijdcarrière van Totilas lijkt steeds dichterbij te komen. Zei trainer Sjef Janssen eerder al dat het hem beter lijkt als de hengst met pensioen gaat, nu deelt ook mede-eigenaar Paul Schockemöhle deze mening.

Volgens Schockemöhle zou het goed zijn als Totilas niet meer terugkomt in de wedstrijdring. “Een terugkeer wordt alsmaar zwaarder voor hem. Als dit het einde zou zijn, is dat niet verkeerd.”

Hoewel Janssen en Schockemöhle het er al over eens lijken te zijn dat Totilas van zijn pensioen mag gaan genieten, ligt de uiteindelijke beslissing hiervoor bij berijder Matthias Alexander Rath. Hij is verantwoordelijk voor de sportieve beslissingen, aldus Schockemöhle. “Ik zou het niet erg vinden als ze hem zijn oude dag gunnen. Hem terugbrengen voor een vijfde plaats heeft geen zin.”Totilas werd vorige week teruggetrokken uit het EK dressuur in Aken, toen de hengst tijdens de proef onregelmatig bleek te lopen aan een achterbeen. Medisch onderzoek wees uit dat Totilas een botontsteking heeft bij zijn linkerachterhoef. Het zal zeker vier tot vijf maanden duren tot hij hiervan hersteld is.

Bron: NOS

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant