Van slachtpaard naar Grand Prix

De Amerikaanse warmbloedruin Fynn was als vijf maanden oud veulentje op weg naar het slachthuis, toen hij werd gered door Adaire Hiestand. Dit weekend liep hij mee in de Zware Tour van het Global Dressage Festival in Wellington met Candace Platz. Bekijk hier de foto’s. 

Fynn’s moeder was een bloedmerrie. Haar bloed werd afgetapt en gebruikt voor de veehouderij en in medicijnen. Zodra het veulen geboren werd, zou deze naar de slacht gaan. Dit lot stond Fynn te wachten, totdat hij voor 550 dollar gered werd door Adaire Hiestand. Zij zag zijn foto voorbijkomen op het internet en voorkwam net op tijd een noodlottig einde voor de voskleurige ruin. Bij Adaire liep Fynn mee als ponykamp-paard. Alleen bleek Fynn veel talentvoller…

Dressuur

Toen Fynn vijf jaar oud was, ging hij naar dressuuramazone Karri McFadden. Zij leidde hem verder op tot dressuurpaard. De Amerikaanse Candace Platz zag dat Fynn veel potentie had en besloot hem te kopen. Samen behaalden Candace en Fynn een startplaats voor de Zware Tour. “Fynn is echt een wonderbaarlijk paard”, zegt Platz over hem.

Speciale prijs

Tijdens het Global Dressage Festival krijgen ze een speciale onderscheiding. Na het horen van hun verhaal stond het voor Dr Cesar Parra van Piaffe Performance vast dat zij de aanmoedigingsprijs verdienden. De ‘Piaffe Performance Adult Amateur Achievement Award’ wordt uitgereikt aan bijzondere amateurruiters die meestrijden op het hoogste niveau.

Bron: Horsetalk


Reacties op dit bericht

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam, maar als je vaker reageert is het nog makkelijker om jezelf eenmalig te registeren. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto's groter dan 500kb! Lees hier alle spelregels.

Reacties (0)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook reacties (0)