-

Kinderen uit bergdorp te paard naar school

Paula da Silva

Veel van ons droomden er vroeger van: te paard naar school! Voor drie Chinese kinderen is dit de dagelijkse realiteit en enige mogelijkheid. De kinderen wonen in een bergdorpje op zo’n 1.260 meter boven zeeniveau en achter kilometer van de dichtstbijzijnde school. Te paard trotseren zij iedere dag de slingerende, rotsachtige bergpaadjes. 

Opa en oma

De drie kinderen wonen bij hun grootouders in het plaatsje Yunshan Zhidian in de Chinese provincie Guangxi. Hun ouders wonen in een stad, waar ze werk hebben.  ’s Ochtends staan de kinderen tussen 06:00 uur en 06:30 uur op om hun grootouders te helpen met het voeren van de paarden en ze klaar te maken voor de rit naar school, die zo’n anderhalf uur duurt. Als het regent kunnen de kinderen te paard geen paraplu omhoog houden, dus pakken ze zich in met plastic. Toch zijn ze doorweekt als ze aankomen op school, vanwege de lange tocht.

Toekomst

De kinderen worden op hun tocht naar school begeleidt door hun grootouders. Zij moeten vier keer per dag heen en weer reizen, waar ze in totaal zo’n 6 uur zoet mee zijn. Eén van de grootouders vertelt: “Het enige wat we willen is dat de kinderen studeren en het goed doen, zodat ze de bergdorpen kunnen verlaten.”

Klik hier voor foto’s.Bron: Shanghaiist / Metronieuws

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!