Jeroen Dubbeldam
Jeroen Dubbeldam

Fokkers Zenith SFN in het zonnetje gezet

Nieuws

De ruiter van Zenith SFN, Jeroen Dubbeldam, stond na het veroveren van de Wereldtitel veelvuldig in de belangstelling. De fokkers van zijn fenomenale paard, Zenith SFN, werden gister ook in het zonnetje gezet. De fokker is immers de eerste schakel in het proces van veulen tot wereldtopper.


Jeroen werd uitgeroepen tot held van de week. Zijn dochter Nina werd geïnterviewd door het jeugdjournaal en cameraploegen reden af en aan naar Stal de Sjiem. Gister waren de fokkers van Zenith SFN aan de beurt. Ze kregen een prachtige foto, een bos bloemen en een jaarlidmaatschap aangeboden van de Dutch Breeders Foundation of Showjumpers (DBFS). Bij de familie Voort in Den Ham begon het namelijk allemaal.

“Met het juiste merriemateriaal, de juiste hengstenkeuze en de juiste match sta je als fokker aan de wieg van een geboren winnaar. Hier staan wij als fokkersclub graag even bij stil”, aldus DBFS-voorzitter Sannah Angenent. Herman, Martha, Daniel en Annemarije Voort lieten het allemaal gelaten en in alle bescheidenheid over zich heen komen. Nog steeds nagenietend van het prachtige succes dat Jeroen Dubbeldam met de door hen gefokte Zenith behaalde.

De moeder van Zenith, Sascha, is nog altijd in eigendom van de familie. “De beleving van het fokkerssucces door de familie Voort vonden we mooi om te horen en dat kwam ook tot uiting in het laten zien van een zelfgemaakt filmpje. We waren benieuwd naar de moeder van Zenith. Voor een vijftienjarige merrie ziet ze er nog super goed uit”.
Zenith