-

Bit-lezer in beeld: Laura Butera

Foto 1Wekelijks volgen we in deze rubriek een Bit-lezer. Diegene houdt een fotodagboekje bij van zijn of haar paardenleven. Deze week kijken we mee met Laura Butera (17)

“Ik heb 5 paarden en een Shet, ze zijn allemaal belangrijk voor mij elk op hun eigen manier. Natuurlijk is er wel ééntje waarmee ik een bijzonder hechte band heb: Prins. Prins is een witte hengst, hij is heel rustig en voorzichtig met mij, maar omdat hij hengst is komt af en toe zijn pittige kant ook eens naar boven. Dan is er nog Diosheen, met haar doe ik aan dressuur en aan springen, maar ik zou vooral graag verder willen met haar in de springsport. Samen met Zera, de Shetlandpony, rijd ik met de koets. Op een mooie zomerdag eens een wandelingetje maken in de koets is echt héél ontspannend en Zera geniet er ook van! Ik geniet zo van de tijd die ik met mijn paardjes kan doorbrengen. Spijtig genoeg is het niet altijd even gemakkelijk in mijn leven. Ik ben namelijk al sinds zo lang dat ik mij kan herinneren allergisch voor paarden. Vroeger was het niet zo erg, alleen maar mijn ogen die soms traanden. Ongeveer een jaar geleden is er ook astma bijgekomen. Elke arts zei mij hetzelfde: ‘Doe je paarden weg en vermijd contact met paarden’. Waarop ik elke arts weer hetzelfde antwoord gaf: ‘Nooit’. Sommige mensen begrijpen niet hoe belangrijk paarden voor mij zijn. Wat ik met mijn leven doe beslis ik uiteindelijk zelf en ik kan alleen maar gelukkig zijn met paarden in mijn leven. Het is nu eenmaal een obstakel in mijn leven, maar ik beslis zelf hoe groot het voor mij is. Ik maak het klein en ik probeer het te vergeten. Dit lukt als ik bij de paarden ben, want dan ben ik gelukkig en dat is toch wat iedereen wil?”

Foto 2
“Op verzoek van de arts moet ik elke dag mijn longcapaciteit meten.”
Foto 3
“Mijn mooie nieuwe aanwinst staat hem heel mooi 🙂 een echte Ferrari!”
Foto 4
“Zera houdt van springen en ze is er nog goed in ook.”
Foto 5
“Ik heb het oude westernzadel van mijn mama en tante eens opgelapt en er een ritje mee gaan maken! Prinsje was opeens wel 5 cm groter.”
Foto 6
“Diosheen gaat voor elke sprong echt 100 procent!”
Foto 7
“Prins zorgt echt goed voor mij. Hij steigert altijd voorzichtig als ik op hem zit!”
Foto 8
“Een ontspannend koetsritje!”
Foto 9
“Prins geniet er zo van als ik hem eens goed roskam!”
Foto 10
“Hij slooft zicht echt uit voor mij onder het zadel!”

Wil jij ook in deze rubriek? Meld je dan aan via het opgaveformulier.

Geef je op

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant