Werkdier
Werkdier

Amazone loopt 250 kilometer door de woestijn voor werkdieren

Nieuws

Een Britse amazone loopt deze week een ultra-marathon van ruim 250 kilometer om geld in te zamelen voor een welzijnsorganisatie voor werkdieren. Haar ‘renmaatje’: een urn met de as van haar overleden paard.


De 37-jarige Rebecca Drackley uit Birmingham begon afgelopen vrijdag aan de loodzware Marathon des Sables, die zes dagen zal duren en dwars door de Sahara loopt. En alsof 250 kilometer hardlopen bij 48 graden Celsius nog niet zwaar genoeg is, moeten deelnemers volgens de regels ook nog volledig zelfvoorzienend zijn. Dat betekent dat Rebecca alles wat ze nodig heeft om  te overleven, met zich meedraagt in een rugzak.

Naast haar survivalpakket draagt Drackley nog een ander, bijzonder stuk bagage op haar rug. Ze neemt de as van haar overleden familiepaard Dorzac mee, om uit te strooien over de Sahara. “Ik heb een grote zwakke plek voor werkdieren en paarden in het bijzonder”, vertelt Drackley. “Ze verdienen het om met het grootste respect en de beste zorg behandeld te worden.”

Met het lopen van de marathon zamelt Drackley geld in voor welzijnsorganisatie SPANA, die zich inzet voor werkdieren als paarden, ezels en kamelen in arme landen. Het geld dat Drackley ophaalt, kan gebruikt worden om gratis medische hulp en educatie te bieden. De lokale bevolking is van de dieren afhankelijk, maar het ontbreekt vaak aan kennis en middelen om ze de zorg te bieden die ze nodig hebben.

Wil je meer lezen over Rebecca’s tocht? Je kunt haar volgen op haar Facebookpagina.


Bron: Horse and Hound