-

DIY: paardenpepernoten maken

paarden pepernoten
Joyce & Jaydee de Vos

Het is bijna pakjesavond! Een gezellige avond met pakjes, liedjes, spelletjes en natuurlijk lekkernijen zoals pepernoten. Krijgt jouw paard ook iets extra’s van de goedheiligman? Lees hier hoe je speciale paardenpepernoten kunt bakken, waarmee je jouw paard lekker kunt verwennen. Onderaan vind je een video van Joyce en Jaydee de Vos, waarin je het hele proces kunt volgen.

Benodigdheden:

–          Snijplank
–          Beslagkom
–          Pannenlikker
–          Spatel
–          Mes
–          Lepel
–          Aluminiumfolie of bakpapier
–          MokIngrediënten:

–          Slobber (in de video wordt Subli Slobber gebruikt)
–          Water
–          Zelfrijzend bakmeel
–          Olijfolie
–          Wortel

Stap 1:

Rasp de wortel of snijd hem in stukjes. Het is belangrijk dat wanneer je de wortel in stukjes snijdt je dit zo klein mogelijk doet, omdat de pepernoten natuurlijk niet zo groot zijn.

Stap 2:

Doe vier afgestreken kopjes slobber in de beslagkom. Voeg beetje bij beetje water toe aan de slobber en roer dit door elkaar totdat er een soort papje ontstaat. In de video worden vier kopjes water gebruikt. Houd in de gaten dat de slobber niet te nat wordt, maar wel nat genoeg om er stevige, plakkerige balletjes van te maken.

Stap 3:

De pepernoten gaan de oven in, dus wanneer de slobber klaar is, doe je er één kopje zelfrijzend bakmeel doorheen. Dit meng je er goed doorheen, zodat het één geheel wordt. Wanneer je dit hebt gedaan is de slobber erg stevig. Om het beslag toch wat smeuïg te maken en ervoor te zorgen dat de pepernoten niet uitdrogen in de oven, voeg je vier eetlepels olie toe. Meng dit weer goed door elkaar. Als laatste ingrediënt voeg je de wortelstukjes toe aan het mengsel, dat je ook weer goed door elkaar mengt zodat er in elke pepernoot een paar stukjes wortel zit.

Stap 4:

Verwarm de oven voor op 180 graden, waarna je kunt beginnen met het maken van de pepernoten. Pak steeds een klein beetje beslag uit de kom en draai er met je handen een balletje van. Leg deze vervolgens op de bakplaat, die je hebt bedekt met aluminiumfolie of bakpapier. Doe ze vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven.

En tadaaaa! Je paardenpepernoten zijn helemaal klaar! Laat ze nog even afkoelen en verwen jouw paard daarna met een vers gebakken pepernootje.

Bekijk hier de video voor het hele proces:

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant