-

DIY: Armbandje van paardenhaar met een bedeltje

Suzanne Rooijakkers

Zijn jij en jouw paard onafscheidelijk en wil je hem eigenlijk gewoon de hele dag bij je hebben? Dat kan. Met deze DIY-armband kun je jouw paard de hele dag bij je dragen met een plukje van zijn manen of staart. Het is helemaal niet moeilijk. Kijk maar mee!

Benodigdheden DIYWat heb je nodig om dit schattige armbandje te maken?
– Een pluk paardenhaar (manen of staart)
– Schaar
– Tang
– Secondelijm
– Sluitinkjes
– Veiligheidsspeldje
– Bedeltjes

Waarschijnlijk heb je de meeste spullen gewoon in huis, maar de sluitinkjes, bedeltjes en eventueel de secondelijm kun je gewoon in een hobbywinkel halen.

Stap 1:

Neem een plukje paardenhaar en knoop dit aan de veiligheidsspeld, zoals op de foto hieronder. Je kunt zelf bepalen hoeveel haar je gebruikt voor je armband om de dikte te bepalen. Zo kun je een brede armband maken door meer haar te gebruiken of een dunne/smalle met minder haar. Ook speelt de dikte van het haar natuurlijk een rol in hoeveel haren je gebruikt voor je armband. In dit geval gaan we voor een smal armbandje.

Stap 1

Stap 2:

Nu kun je het veiligheidsspeldje ergens aan vast maken, zoals aan een kussen, en begin met vlechten! Als je ervoor kiest om een bedeltje toe te voegen aan het armbandje, kun je deze meenemen in de vlecht.

Stap 2

Stap 3:

Vlecht het haar door totdat het rond je arm past. Je kunt natuurlijk ook de hele pluk doorvlechten en er meerdere armbandjes van maken.

Stap 3

Stap 4:

Nu moeten de uiteinden van het haar, waar je het armbandje wil laten beginnen en eindigen, vastgemaakt worden zodat je de armband op de juiste lengte kunt knippen. Dit doe je door een paar druppeltjes secondelijm op deze plaatsen te doen waar je het begin en einde van het armbandje wil hebben. Als de lijm is opgedroogd, herhaal je deze stap opnieuw. Wanneer beide laagjes zijn gedroogd, kun je de uiteindes knippen. Het haar zal niet los moeten laten.

Stap 4

Stap 5:

Nu hebben we de sluitinkjes nodig. Leg het uiteinde van de vlecht in een van de buisjes van het sluitinkje en knijp deze dicht met een tang. Zorg ervoor dat het haar niet het hele buisje vult. Dit herhaal je uiteraard met het andere uiteinde van de vlecht.
Stap 5

 
Tip:

Heb je geen tang, dan kun je altijd proberen om een ander voorwerp te gebruiken om het sluitinkje dicht te maken. In de keukenla kun je vast iets vinden, zoals bijvoorbeeld een notenkraker of keukenschaar.


 

Stap 6:

Nadat we de uiteinden van het sluitinkje samen hebben geperst, doen we nog wat extra secondelijm in het buisje om ervoor te zorgen dat de vlecht niet uit het sluitinkje kan komen bij dagelijks gebruik. Doe de druppeltjes secondelijm aan de bovenkant van het buisje en het zal vanzelf naar binnen lopen en rondom de vlecht gaan zitten.

Stap 6

Stap 7:

Laat het armbandje in zijn geheel nog even drogen en tadaaaa!! Daar is je paardenarmband van je favoriete paard of pony.
Stap 7

Bron: Little home by hand & Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!