lachen
lachen

De makkelijkste paard-DIY’s!

Nieuws

Paarden zijn al niet super goedkoop, dus elke euro die je kunt besparen is mooi meegenomen. Met de volgende DIY’s van Savvyhorsewoman.com bespaar je wat centen en ze zijn nog makkelijk ook!



Zelfgemaakte ice packs


Stop wat afwasmiddel in een sterk plastic zakje en vries het in. Het zal niet helemaal bevriezen, maar na een paar uur heb je een goedkoop, niet giftig, herbruikbaar en flexibel cold pack. Als het zakje lekt was je het gewoon van je paard af, ideaal!

Recycle oude sokken


Knip de teen van je oude sokken voor makkelijke beenbescherming. Ze zijn perfect om wondjes bedekt te houden en vliegen op afstand. Je kunt er zelfs vliegenspray opdoen. Zorg er wel voor dat de sokken goed passen voor je je paard alleen laat. Klik hier voor een foto. 

Vries jerrycans in


Je kunt jerrycans met water invriezen om de waterton van je paard koel te houden in de zomer. En in de winter doe je het andersom om ervoor te zorgen dat het water niet bevriest. En paarden vinden het super leuk om met ze te spelen!

Hergebruik wormspuiten


Gooi je gebruikte wormspuiten niet weg! Was ze goed af en vul ze met appelmoes als beloning voor je paard. Al snel zullen ze hun mond zelf open doen, nooit meer gevechten met ontwormen!

Verwijder krassen op leer


Doe wat olijfolie op een zachte doek en wrijf dat in een cirkelbeweging op het leer tot de kras verdwijnt. Verwijder alle overige olie en klaar!

Gebruik je vaatwasser


Gebruik je vaatwasser om al je paardenspul dat niet van leer is te wassen. Zoals bitten, beugels, halsters, singels en halstertouwen. In plaats van een vaatwasblokje kun je soda gebruiken om zeker te zijn dat het niet gaat irriteren. Het schijnt super te werken!

Muggennetten over de voerton


Gebruik muggennetten voor als je je voeremmers al klaar hebt staan voor voedertijd. Dit houdt vliegen weg in de zomer, muizen in de winter en zorgt er toch voor dat er lucht bij kan. Ideaal als je bietenpulp weekt bijvoorbeeld.

Heb jij nog een leuke DIY? Deel hem hieronder of op Facebook!


Bron: Savvyhorsewoman