-

De Kruising: Welsh x New Forest

Angelique van Rij

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje.

De Kruising:

Welsh x New ForestNaam: Proud Princess (roepnaam Phoebe)

Geslacht: merrie

Stokmaat: 1.32 m

Kleur: valk

“Phoebe is een leuke 3-jarige valkkleurige merrie van nu 1.32 m. Haar vader is de cremello Welsh-hengst Coelenhage’s Bungie en vader van haar moeder is de New Forest-hengst Orchid’s Tygo. In 2016 is ze tweemaal kampioen geworden in haar klasse bij de Welsh Show. Buiten dat is Phoebe een lieve merrie. Ze is nu paar keer onder het zadel geweest en pakt dit goed op. Ze doet altijd gezellig mee met de kinderfeestjes en gaat graag mee naar buiten naast de fiets. Ik verwacht dat ze in de toekomt een heel veelzijdige pony gaat worden. Maar tot nu toe doen we nog rustig aan en hebben we geen haast”, vertelt Angelique van Rij.

Uiterlijk

Ze heeft niet zozeer voor de kruising gekozen. “Ze kwam op mijn pad en ik viel voor haar uiterlijk.” Phoebe staat ingeschreven bij het Welshponystamboek WPCV, maar Angelique hoopt ook een keer naar een New Forest-keuring te kunnen gaan met Phoebe. “Omdat ze meer een New Forest is om te zien. Eigenlijk heeft ze vrij weinig weg van een Welshpony. Ze lijkt niet echt op haar vader.”

Stabiel

“Op haar jonge leeftijd heeft ze een redelijk stabiel karakter, maar toch is ze ook speels.  Ze is pas een paar keer onder het zadel geweest, dat doet ze super goed. Phoebe is buiten en op ander terrein heel ‘chill’.  Ze heeft een zacht karakter en is heel aanhankelijk.”

Echte dame

Over haar gangen vindt Angelique het moeilijk te zeggen of die nou meer op een Welsh of een New Forest lijken. “Misschien gaat dat nog veranderen als ze straks meer gereden gaat worden. Ze loopt in elk geval als een echte dame.”

Vind je de kruising Welsh x New Forest een aanrader?

“Ik vind het een leuke kruising en zeker een aanrader. Ik denk dat Phoebe een heel veelzijdige pony kan worden. Ze heeft de uitstraling van een knappe dressuurpony maar kan ook een leuk sprongetje maken. En als ik haar onder het zadel zie lopen denk ik dat ze het ook super kan doen als westernpony. Ook buiten is ze voor haar leeftijd al goed verkeersmak, dus ook leuk geschikt voor buitenritten.” Al met al denkt Angelique dat Phoebe een leuke veelzijdige kinderpony wordt die in veel disciplines kan worden ingezet.

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.

De Kruising

  • Over je paard

  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Heb je een video? Upload de video naar YouTube en vul hier de link in!

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!
Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant