draf
draf

De Kruising: Pinto x KWPN

Fun Opvallend Rassen

“Mijn paard zijn vader was een Pinto en zijn moeder een KWPN. Het enige dat ik weet over zijn vader is dat het een gevlekt paard was. Hij werd bewust gefokt”, vertelt Emma Taillieu over haar inmiddels 13 jaar oude Shadow.

De Kruising:
Pinto x KWPN
Naam: Shadow
Geslacht: ruin
Stokmaat: 1.65 m
Kleur: wit

Emma kocht haar Shadow toen hij 2 jaar oud was. “Toen stond hij al voor de koets. Ik ben gevallen voor zijn lieve karakter en zijn puppyblik. Het is het eerste paard dat ik gekregen heb van mijn ouders. Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt als 12-jarig meisje, met de nodige begeleiding. Ik was de eerste persoon die op hem gezeten heeft, persoonlijk vind ik dit heel speciaal!”

“Shadow is bruingevlekt geboren en heeft heel veel kleurveranderingen meegemaakt, een echte toverbol. Inmiddels is hij spierwit. Hij is vernoemd naar Shadowfax, ‘lord of all horses’ uit Lord of The Rings. Hij neemt die naam dan ook heel serieus en voelt hem ook zo 😁. Shadow is alles behalve een doorsnee paard! Hij is heel sociaal, aanhankelijk en houdt van een uitdaging. Hij is heel nieuwsgierig van karakter en zou het liefst heel de dag bij jou spenderen. Maar hij kan ook heel kalm zijn, hij spiegelt heel goed wat je denkt of voelt. Wat speciaal is aan zijn kleur, is dat hij blauw wordt op de plekken waar vroeger zijn vlekken zaten wanneer hij nat is of zweet.”





Speelse van een Pinto

“Hij heeft het speelse van een Pinto en de energie van een KWPN’er. Shadow raakt snel verveeld, je moet hem bezighouden met allerlei nieuwe dingen. Het is geen paard om telkens het zelfde mee te doen. Hij is absoluut niet slank gebouwd zoals een KWPN’er. Hij is erg breed met zwaar gebouwde benen. Eerder een barok type.”

“Het blijft een uitdaging om hem geamuseerd te houden. Daarom zijn we begonnen met vrijheidsdressuur en hij is een geboren showbeest! Spaanse pas en steigeren blijven zijn favoriete trics. Shadow is een perfecte spiegel, zeer gevoelig maar dit maakt onze samenwerking zo leuk! Hij is ook absoluut niet bang om je op je fouten te wijzen. We rijden meestal bitloos of met een neckrope, niet altijd even gemakkelijk maar toch gaan we ervoor. Er is één ding dat Shadow echt niet goed kan, en dat is springen. Hij ziet er dan ook mega lomp uit. Persoonlijk vind ik hem te zwaar gebouwd hiervoor.”

Vind je de kruising Pinto x KWPN een aanrader?

“Als je iets speciaal, speels en niet te vergeten super aanhankelijk wilt, is dit paard ideaal voor je. Je kan er echt alle kanten mee op, een super veelzijdig paard. Ik vind het leukste dat hij voor alles openstaat en alles voor je zou doen!”

bont
steigerhalf
knuffel
zit