-

De Kruising: Kentucky Mountain Saddle Horse x Tinker

Mèlanie Berkenbosch

De Kruising:
Kentucky Mountain Saddle Horse x Tinker
Naam: Caithlyn
Geslacht: merrie
Stokmaat: 1.55 m
Kleur: vos

Deze kruising is eigenlijk uit praktisch oogpunt ontstaan. De eigenaar had een hengst van het ras Kentucky Mountain Saddle Horse lopen en een Tinker-merrie. “Het was leuk om te kijken wat eruitkwam”, vertelt Mèlanie Berkenbosch, de verzorgster van dit fokproduct.

Gangenpaard

Inmiddels alweer negen jaar geleden werd Caithlyn geboren, een vosmerrie met een bles en twee sokken aan haar achterbenen. De Tinker-merrie is verkocht, maar haar vader is er nog. “Het leuke is dat Pathos, de vader van Caithlyn vier gangen beheerst en dit heeft doorgegeven aan zijn dochter.” Een Kentucky Mountain Saddle Horse is namelijk een gangenpaard. Naast stap, draf en galop kan Caithlyn ook de single-foot. Dit is een viertaktgang en een variant van de tölt. “Ze beheerst deze gang, maar moet nog wel even oefenen.”Snelheid van Kentucky Mountain Saddle Horse

Volgens Mèlanie heeft Caithlyn haar snelheid van een Kentucky Mountain Saddle Horse geërfd. “Haar bouw en haar streken zijn van de Tinker. Ze houdt het meest van eten.” Mèlanie rijdt Caithlyn vooralsnog vooral recreatief. “We genieten vooral van onze rondjes door de polder. Eigenlijk was het mijn intentie dit jaar dressuurwedstrijden te starten met haar maar dat was iets te snel. We gaan nu voor volgende zomer. Dus we zijn zeker ook dressuurmatig goed aan het oefenen. Toen ik 1,5 jaar geleden haar ging rijden kon ze de basis en dat was het. We zijn nu hard op weg om haar netjes voor het been te maken en nageeflijk te rijden.”

Filmpje

Benieuwd naar de bewegingen van Caithlyn? Check dit filmpje.

Vind je de kruising Kentucky Mountain Saddle Horse x Tinker een aanrader?

“Vind je deze kruising een aanrader? Zeker weten. Ze heeft de bouw van een Tinker ik hou zelf écht van koudbloedpaarden. Lekker nuchter, koel in het hoofd, maar is zeker niet langzaam om te berijden. En dan die single-foot: dat zit zo lekker op een buitenrit.”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.

De Kruising

  • Over je paard

  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Heb je een video? Upload de video naar YouTube en vul hier de link in!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant