-

De Kruising: Appaloosa x Fjord x Appaloosa

Je paard is een allegaartje en eigenlijk kan niemand raden wat het is. Of je hebt een kruising met rassen waar nog niet veel mensen van gehoord hebben, bijvoorbeeld een Morgan maal Azteca. Bit neemt deze niet alledaagse kruisingen onder de loep. We vragen ons af: wat zie je terug (van misschien wel het allegaartje) aan rassen in je paardje. Vandaag de kruising Quarterhorse x Fries.

De Kruising:
Appaloosa x Fjord x Appaloosa
Naam: Alex
Geslacht: hengst
Stokmaat: momenteel 1.22 m
Kleur: Isabel

“Mijn veulen, een kruising Appaloosa x Fjord x Appaloosa, is nu 7 maanden oud. Het is zo’n mooie kruising, dat ik hem graag in deze rubriek wil belichten”, vertelt Lenca De Bie. Ze heeft haar veulen niet zelf gefokt en ze weet ook niet waarom de keuze voor deze kruising is gemaakt. “Ik heb ook zijn ouders niet kunnen zien. Ik zag Alex staan en was er direct verliefd op, hij is een mooie en aparte verschijning.”

Bouw van Fjord

Lenca weet wel dat de vader van haar veulen een Appaloosa is en de moeder een kruising Fjord x Appaloosa. Vooral het Fjordenbloed is goed zichtbaar in zijn bouw, vindt ze. “Wat ik in hem herken van een Fjord is zijn karakter en zijn uiterlijk. Hij is heel nieuwsgierig en uitdagend. Hij doet ook graag dingen die eigenlijk niet mogen. Voorbeeld: wij hebben hier nog twee schapen voor de hobby, Alex vind het leuk om door de draad te gaan en samen met de schapen wat te gaan grazen. Maar het is een veulen, het is normaal dat hij wat streken uithaalt.”

Stippels van Appaloosa

“Qua uiterlijk begint hij wel de bouw van een Fjord te krijgen, zijn benen, voorhand en achterhand beginnen toch al breder te worden. Jammer genoeg heeft hij geen aalstreep. Hij heeft nog geen typische Fjordenhals, maar hij moet nog groeien dus dat kan altijd nog komen. Qua kleur is hij echt een mengeling, hij heeft de kleur van een Fjord maar dan met de typische stippels op zijn achterhand van een Appaloosa. Hij heeft trouwens ook een heel mooi blesje op zijn voorhoofd.”

Trektochten

Voorlopig zal Alex nog even moeten groeien voordat Lenca met hem kan doen wat ze voor ogen heeft. Ze denkt dat hij ongeveer 1.45 m wordt van stokmaat, nog zeker twintig centimeter te gaan dus. Lenca droomt wel alvast van ritten met haar pony. “Alex zal later vooral dienen voor recreatieve doeleinden. Mijn droom is om later met hem trektochten te maken en recreatieve dressuur te rijden.”

Filmpje

Hieronder een kort filmpje om een indruk te krijgen van Alex.

Vind je de kruising Appaloosa x Fjord x Appaloosa een aanrader?

“Ik persoonlijk vind de kruising wel een aanrader. Ik vind het een zeer mooie kruising, je hebt de stippels van een Appaloosa op een Fjord. Hoe leuk is dat?”

Heb jij ook een bijzondere, niet-alledaagse kruising? Vul dan onderstaand formulier in en wie weet, staat jouw paard binnenkort op Bitmagazine.nl. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering van De Kruising.

De Kruising

  • Over je paard

  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Vul in het invulveld hierboven 'De Kruising + je naam' in zodat in ons archief te zien is bij wie de eigendomsrechten van de foto liggen!
  • Heb je een video? Upload de video naar YouTube en vul hier de link in!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant