-

Blog: Ogen geopend

ID Photos

Team Paardenkrant – bestaande uit Paardenkrant-redacteuren Tamara van de Krol en ondergetekende– is tweede geworden in de Ride & Run, wedstrijdklasse 5 kilometer. Dat bleek ter plekke overigens geen 5, maar 6 kilometer te zijn. Tot zover mijn smoezen. Gewonnen heb ik namelijk ook. Mijn ogen zijn geopend voor de core-business van de paardensport.

Tamara en ik zijn tweede geworden in de Ride & Run wedstrijdklasse, 5 kilometer. Dat bleek ter plekke overigens geen 5, maar 6 kilometer te zijn. Tot zover mijn smoezen. Gewonnen heb ik namelijk ook. Mijn ogen zijn geopend voor de core-business van de paardensport.

Over de 6 kilometer over de Ermelose heide hebben Tamara en ik 23,48 minuten gedaan. Flink wat langzamer dan de winnaar Team Hercules (ruiter Saskia Tijssen en hardloper Martin Mom). Zij hadden slechts 22,07 minuten nodig om de afstand af te leggen. Toen ik thuis kwam heb ik natuurlijk wel even wat research gedaan naar Martin Mom, een lokale sportheld in Eindhoven, zo blijkt. Dat deed me goed. We hebben niet van de minste verloren.

Ergens heb ik wel iets gewonnen. Mijn blik is namelijk verbreed. Vanwege mijn werk voor Paardenkrant-Horses.nl houd ik mij hoofdzakelijk bezig met de harde wereld van fokkerij en sport op het hoogste niveau. Vandaag gingen die oogkleppen af en opende ik mijn ogen voor de core-business van de paardensport.

Het hele KNHS-terrein stond vol met trailers en daar kwamen pony’s en paarden uit van allerlei pluimage. Kenmerkend was het plezier dat de ruiters hadden met hun paarden.  Of dat paard nu krom of recht was, groen of geel, gefokt als een hond of 20 jaar oud. Of hij zijn hoofd hoog of laag hield, draafde voor een 4 of een 9.

Ik heb een meisje gezien dat drie uur deed over het opladen van haar paard. Tien meiden stonden er om heen om het ene advies na het andere te geven (waarschijnlijk geleerd op een cursus trailerladen). De eigenaresse van het paard werd niet boos, behield haar geduld en wachtte rustig af tot haar vriend uiteindelijk besloot om de trailer toch maar op te stappen. Dat werd beloond met een knuffel en voer.

Voor de paarden die het niet halen in de sport of fokkerij, hoop ik dat ze ooit zo’n eigenaar treffen.

Rick Helmink

 

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant