Blog: Vertrouwen en respect

Hallo allemaal! Ik ben Kelly de Geus, 27 jaar en afkomstig uit de Hoeksche Waard, Strijen om precies te zijn. Vanaf vandaag zal ik jullie in mijn blogs regelmatig meenemen in mijn paardenleven en wat van mijn kennis met jullie proberen te delen.

Al van jongs af aan ben ik volledig verslingerd aan paarden en alles wat daarbij komt kijken. Dat ik vandaag de dag dus mijn dagen vul als ‘professioneel paardenmeisje’ was voor mijn ouders geen verrassing. Na de havo wilde ik graag een opleiding volgen ‘in de paarden’. De decaan van school raadde dat ten zeerste af, omdat daar ‘geen droog brood in te verdienen’ was. Ik kwam er al snel achter dat er eigenlijk niks anders was, wat ik echt leuk genoeg vond om er in de toekomst mijn dagen mee te vullen. Ik ging dus aan het werk! In de paarden, dat dan gelukkig weer wel. Mijn ouders vonden het prima en hadden zich waarschijnlijk toen al gerealiseerd dat dat de snelste manier was om mij er achter te laten komen dat dat niet allemaal rozengeur en maneschijn was…

Na een jaar werken op een dressuur- en handelsstal en mijn Orun-diploma behaald te hebben, begon het studeren toch stiekem wel te kriebelen. Na wat rondkijken bleek de CAH in Dronten een uitkomst. Hier kon ik een bedrijfskundige hbo-studie volgen met wat paardenvakken ‘erbij’ en mijn paard kon mee ‘op kamers’. Ideaal! Vier jaren volgden waarin ik ieder weekend met paard en al van de Hoeksche Waard naar Dronten reed en weer terug.

Tijdens die vier jaar studie heb ik samen een goede vriendin drie jaar lang aan het roer gestaan van de studentenpensionstal van school. Dat was echt een prachtige tijd waar ik ontzettend veel geleerd heb en me toch weer realiseerde datik dat het allerliefste wilde. Mijn dagen vullen met het werken met paarden en dan het liefst voor mezelf zodat ik vanuit mijn eigen visie kon werken.

Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel volgde al snel en mijn bedrijf was een feit. Echter zal iedere instructeur weten, dat als je inkomen voor een groot deel afhankelijk is van het lesgeven, je in de winter door weersomstandigheden regelmatig met een ‘slappe tijd’ te maken kunt krijgen als je geen binnenbak hebt zoals ik. Toen ik dat besefte, realiseerde ik me direct een van de belangrijkste dingen die ik in Dronten geleerd had. Als je als ondernemer succesvol wilt zijn, wed dan niet op 1 paard en zorg dan dat je jezelf onderscheid van de rest.

En zo begon ik, om mijn kennis te verbreden. Ik volgde een driejarige opleiding tot shiatsu-therapeut, zowel voor mensen als voor paarden. Shiatsu is een Japanse massagetechniek en zou je simpel kunnen omschrijven als ‘acupunctuur zonder naalden’. Daarnaast ben ik me vanaf dat moment gaan verdiepen in de verschillende karaktertypen, persoonlijkheden, gedragskenmerken en communicatiestijlen die paarden (en ruiters) kunnen typeren. Dit is iets wat me altijd al intrigeerde.

Inmiddels woon ik samen met mijn vriend Mark in Strijen, met de paarden aan huis, twee geitjes, twee katten en een hond. Een gezellige en drukke bedoeling dus. Vandaag de dag besteed ik het grootste deel van mijn dagen aan het trainen van mensen, maar ook aan het trainen van paarden. Mijn doel is ruiters andere inzichten te bieden in de samenwerking met hun paard, ontrafelen ‘waarom doet hij wat hij doet’.

Ik leer ze fysieke en mentale onbalans herkennen en daar in zowel training en management op in te spelen. Daarbij staat de relatie met het paard altijd voorop, vertrouwen en respect zijn de basis. Hiervoor maak ik naast het rijden ook gebruik van grondwerk en werken aan de hand. Die goede relatie is namelijk het fundament van je samenwerking en zal indirect tot betere prestaties en meer voldoening leiden. Want we willen toch allemaal een ‘happy athlete’ die graag voor ons wil werken? Ik hoop jullie met mijn komende blogs te kunnen inspireren om op een andere manier naar je paard te gaan kijken.

www.differhand.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant