Blog: Lol & dansen!

Liesbeth Wesdijk blog

Iedereen genoten van Pasen? Wat hebben we geboft met het weer zeg, heerlijk! Hier is het Paasweekend extra lang, want in Duitsland is Goede Vrijdag een nationale vrije dag, waarin alle winkels gesloten zijn. En, we hebben zelfs een ‘Spaß und Tanzverbot’!

Een watte? Nou, je mag dus geen lol hebben of dansen op deze dag. Dat niet dansen dat is geen probleem voor me, maar lol heb ik elke dag wel met en om m’n beesten. En Lucy heeft ook dikke pret momenteel, want die zie ik regelmatig vrolijk voorbij galopperen.  Ze zoekt echt dingetjes om even lekker uit d’r dak te gaan, zodat ik alleen een paar uitslaande benen en een zwaaiende staart boven het struikgewas uit zie komen. Hoppetee, wat een lol!

Maar het belangrijkste is natuurlijk gras eten. Heerlijk om even te onthaasten en op de wei te liggen terwijl ze al knagend om me heen loopt. Madeliefjes worden onthoofd en hele kroppen paardenbloembladsla (mooi woord voor galgje) worden naar binnen gewerkt. Ze ziet er dan ook heel best uit, inclusief een glanzende vacht en prachtige lange manen. Met de hoeveelheid vliegen nu al op de wei geen overbodige luxe, ze heeft een natuurlijk vliegenmasker.

De pogingen van de eksters en kraaien om Lucy van haar wintervacht te ontdoen kon ze niet echt waarderen. Een paar venijnige in plaats van vrolijke bokken waren redelijk duidelijk voor ze, helemaal nadat ze ook nog eens serieus achter ze aanging met slaand voorbeen. Een echte dierenvriend dat paard van mij! Met een stevige borstelbeurt van mij en lekker rollen van haar kant is ze de wintervacht weer mooi kwijt, hopelijk worden er veel vogeltjes geboren in het paardenhaar. En blijven m’n katten van die vogeltjes af!

Pasen is ook de tijd van de eieren, dus aankomende week mag de dierenarts komen om Lucy te scannen. Even kijken wanneer we weer kunnen gaan insemineren. Best wel weer spannend, maar het geeft ook een beetje een dubbel gevoel. Over een paar maanden komen de Facebook-herinneringen weer naar boven met de geboorte van Morgaine. En daar zie ik best tegenop om eerlijk te zijn. Sinds september verleden jaar heb ik geen foto meer van haar bekeken. Verwerken van zoiets oneerlijks als de plotselinge dood van je droomveulen is toch veel moeilijker dan ik dacht…

Maar het is belangrijk om vooruit te blijven kijken. Laat ik wat dat betreft een voorbeeld nemen aan Lucy. Die heeft lol, als ze had kunnen dansen, had ze op Goede Vrijdag vast de tango gedaan! Dan hadden we vast de politie op ons dak gekregen 😉 

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant