Blog: DIY, maak je eigen visionboard!

SONY DSCIedereen kent het wel, nieuw jaar, nieuwe kansen. We hebben allemaal goede voornemens die vervolgens op 1 februari alweer de laan uit zijn, omdat we onze focus verloren zijn. Sinds een aantal jaren heb ik daar voor mezelf een manier voor gevonden! Ik maak jaarlijks een visionboard. Die helpt me om dat hele jaar gefocust te blijven op wat ik graag wil bereiken.

SONY DSCDe laatste twee jaren doe ik dit zelfs met hele groepen ruiters die daar allemaal de vruchten van plukken. Omdat ook jij hier je voordeel mee kunt doen, leg ik je vandaag uit hoe ook jij zelf thuis je eigen visionboard kunt maken. Dit is ook super leuk om samen met vriendinnen te doen!

Een visionboard kan je helpen om je dromen weer te geven en je aandacht en gedachten te blijven richten op positieve dingen die je graag wilt in je leven. Want, wat je aandacht geeft groeit! Het uitbeelden van je visie is iets wat je op jouw eigen visionboard kunt doen. Je zet er beelden op van de dingen die je wilt bereiken, die je belangrijk vind in je leven en waar je graag meer van wilt.

Wat heb je nodig?

 • Een groot vel papier of een canvas
  Hier op plak je straks al je teksten, afbeeldingen en decoratiemateriaal.
 • Tijdschriften
  Deze gebruik je al je afbeeldingen en teksten uit te knippen en scheuren. Zorg het liefst voor zoveel mogelijk verschillende soorten tijdschriften!
 • Decoratiemateriaal
  Ik vind het altijd ontzettend leuk om mijn visionboards wat op te leuke met leuk decoratiemateriaal. De HEMA en Action liggen er vol mee. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar steentjes, decoratieletters, glitterlijm en lintjes.
 • Een schaar
  Ook weer bij de Action bijvoorbeeld hebben ze naast gewone scharen, ook leuke kartelscharen. Voor een speels effect!
 • Lijm
  Ik gebruik vaak 2 soorten lijm, Pritt (zo’n lijmstift) voor het plakken van de plaatjes en een lijmpistool voor de decoratieve dingen die wat steviger moeten blijven zitten.
 • Tip!
  Knip of scheur je liever niet in je geliefde Bit? Kopieer de afbeeldingen die je op je visionboard wilt gebruiken dan!

Met deze attributen ben je klaar om van start te gaan!

SONY DSCBegin allereerst met bladeren door de tijdschriften om plaatjes en teksten uit te zoeken die jou aanspreken. Scheur of knip ze vervolgens grofweg uit, bijwerken kan later nog. Vervolgens pak je je ‘bord’, dus je vel papier of je canvas. Start met het ordenen of rangschikken van de plaatjes op je bord, doe dit ‘droog’, plak ze dus nog niet vast! Maak er naar jouw zin een mooie compositie van en knip of scheur de plaatjes desgewenst nog wat bij. Wanneer je een mooie compositie hebt samengesteld is het tijd voor decoratiemateriaal. Bekijk en kies waar je deze eventueel nog kwijt wilt. De laatste stap is het vastlijmen van alle onderdelen. Simple as that!

Als ‘ie af is zorg er dan voor dat je ‘m vaak ziet. Ik zelf maak er graag een foto van en maak er een schermafbeelding van op bijvoorbeeld mijn telefoon of laptop. Ook kun je er voor kiezen om ‘m op een mooie prominente plaats in je huis op te hangen waar je hem vaak ziet.

SONY DSCDoor er vaak naar te kijken zorg je er indirect voor dat je je aandacht richt op de dingen die je wel wilt! Want wij mensen zijn o zo vaak geneigd om onze aandacht te richten op wat we juist niet willen. En je weet, waar je je aandacht op richt groeit. Dus richt het op de positieve dingen!

Heel veel succes en veel plezier met het maken van je eigen visionboard!

Vergeet niet je eigen creaties te delen in de reacties onder dit bericht 😉

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant