Achter de slagboom: Op zoek naar Focus

“Zoekend naar een oplossing voor mijn paardenprobleem op het o zo toegankelijke wereldwijde web, stuit ik op een betaalmuur. Het is een trend van de laatste tijd: er verschijnen steeds meer slagbomen op het web, die pas opengaan na betaling. Waar is dat voor nodig?”

“Oh, ik moet weg: een doktersafspraak. Helaas paste het alleen op een mega-ongelukkig tijdstip. Nou ja, mondkapje op en gaan. Gehannes in de wachtkamer met 1,5 meter ruimte. Die is er helemaal niet, dus ik sta buiten. Gelukkig onder een afdakje, want het regent. Natuurlijk loopt het uit. Vaste prik bij onze huisarts. Twintig minuten later dan gepland, haast ik mij met mijn recept naar de apotheek. Ik trek een nummertje en voeg mij gewillig in de rij, die vandaag gelukkig niet zo lang is. Ik neem mijn medicatie in ontvangst, reken af en ga snel richting huis. Een paar dagen later ontvang ik een mailtje van mijn zorgverzekeraar: de huisarts heeft een bedrag van mijn eigen risico geïnd.”

“Weer thuis wil ik nog steeds weten of de plant die ineens uit het niets aan de rand van de paddock omhoog geschoten was – en waar mijn paard natúúrlijk van moest snoepen – giftig is of niet. Het kleine stukje van het kennelijk erg aantrekkelijk groen dat nog overeind stond, heb ik mee naar huis genomen. Terwijl het op mijn bureau ligt te verdorren, typ ik de zoveelste zoekvraag in: ontbrekend woord ‘paard’. De beste tip die ik tegenkom is: bel de dierenarts. Maar ja, die kan ook niet door de telefoon naar het plantje kijken en vooralsnog vertoont mijn paard geen symptomen. Lastig.”

“Een ander topic: ik zou wel graag eens wat anders willen met mijn paard. Niet een compleet andere discipline of zo, maar werken aan wat puntjes die niet zo lekker lopen tussen ons. Zo snap ik werkelijk niet waarom hij altijd met een rotgang door het hek van de wei springt. Dat zou toch rustiger kunnen: hij loopt nu al vier jaar door datzelfde hek en het heeft hem nog altijd niet opgegeten. Om hier nou een deskundige voor aan huis te laten komen, is ook zo wat. Ik schuif achter mijn computer en typ: paard, gedrag, probleem. Google overlaadt mij met verhalen over de meest afschrikwekkende gedragsproblemen, waarbij mijn paard een heilige lijkt. Ik krijg ook suggesties voor een cursus, ergens op een verre locatie. Oh kijk, deze komt wel aan huis, maar niet voor niets.”

“Logisch ook dat je moet betalen voor deskundige hulp en informatie. Het nieuwe Bit Focus-abonnement biedt vakkundige informatie, advies en oplossingen waar je echt wat aan hebt en geeft toegang tot het membershipplatform. Hier kun je terecht voor verdieping en èchte informatie in plaats van 1001 meningen of een zoekresultaat waar je net niets aan hebt.”

Time to…Focus!

Sluit nu een Bit Focus-abonnement af en verzeker je van deskundige informatie die jou en je paard verder helpen op het gebied van voeding, verzorging, huisvesting, gedrag, welzijn en natuurlijk het grondwerk en rijden.