-

Wat staat er zoal in Bit 270?

Dinsdag verschijnt weer een nieuwe editie van Bit. In elk nummer vind je naast de inhoudelijke artikelen ook mooie, uitscheurbare fotovellen en een minigids, deze keer alles over vlechten en verzorgen van staart en manen. Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!

Dossier: eigendomsregistratie

Dat paarden en pony’s geregistreerd moeten zijn (door chip en paspoort), weet iedereen wel. Anders is dat met de eigenaar van het betreffende dier. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken ben je, als je naam in het paspoort van het paard staat, niet automatisch de eigenaar. Dat kan lastig zijn, zeker als je in een situatie komt waarin niet duidelijk is van wie het paard precies is. Hoe zit dat nu allemaal precies? Bit zocht het uit.

In balans met Sure Foot

Het klinkt misschien een beetje vreemd: je paard op een foampad laten staan om zijn balans te verbeteren. De internationaal bekende instructeur Wendy Murdoch probeerde het vijf jaar geleden voor het eerst uit, met spectaculair resultaat. Het was het begin van haar Sure Foot Equine Stability program. “Paarden vinden door Sure Foot hun evenwicht terug en worden daar rustiger, stabieler en zelfverzekerder door.”

De echte helden van Game of Thrones

De Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones hield tientallen miljoenen mensen acht seizoenen lang aan het bingewatchen. Op het scherm schitterden acteurs als Emilia Clarke en Kit Harington, maar achter de coulissen lagen de teugels in handen van Camilla Naprous. Als ‘horsemaster’ coördineerde zij de stunts van deze ongekende kaskraker en werkte zij als gevechtschoreograaf mee aan legendarische gevechtsscènes. Maar bovenal was Camilla verantwoordelijk voor de grootste Game of Thrones-sterren: de paarden.

Longeren zonder hulpteugels

Kan een paard zonder hulpteugels nageeflijk aan de longe lopen? Jazeker, als je je paard in de juiste links-rechts balans en met voldoende activiteit zijn rondjes, vierkantjes of rechte lijnen laat draven, maak je het mogelijk voor hem om nageeflijk te worden. Om erachter te komen hoe je dat doet, volgde Bit-redacteur Tamara van de Krol samen met haar paard Udo de workshop ‘Longeren in balans aan de enkele longe’ bij TAKT Academy.

Minigids over Vlechten & verzorgen van staart en manen

Bij deze editie van Bit vind je een minigids over vlechten en verzorgen van staart en manen. Leer hoe je met naald en draad kunt vlechten, hoe je de staart van je paard verzorgt, manen trekken of de schaar erin? Tien tips voor volle en gezonde manen, sierlijke staartcreaties en vier keer rasverzorging.

Dit en nog veel meer, nu in Bit 270!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant