-

Sterre woont met haar gezin én 2 paarden off-grid in Spanje

Sterre Verbokkem

Natuurillustrator Sterre Verbokkem (35) verlangde naar een leven in de wilde natuur. Anderhalf jaar geleden vertrok ze daarom met haar man en zoontje (3) naar Spanje. Daar wonen ze zelfvoorzienend, boven op hun eigen berg, samen met de hun PRE-paarden Faro en Zafiro. “Het is een droom, maar het is ook gewoon hard werken. En ook hier liggen geluk en verdriet dicht naast elkaar.”

Naast de verbouwing van hun eigen huis, toveren ze ook de verwilderde olijventerrassen op hun landgoed om tot Paddock Paradise voor de paarden. Er volgt een paardenzoektocht met veel vreugde maar helaas ook tegenslagen, verlies en verdriet.

Verschillen tussen paarden houden en Nederland en Spanje zijn er genoeg. “De paardenwereld in Spanje is een stoere mannenwereld. De paarden zijn hier een soort Ferrari’s. Zo wordt er ook mee omgegaan. Ik ben meer natural en daar wordt wat anders naar gekeken.”“Het is een droomplaatje om hier te wonen, maar de weg er naartoe is ook hard werken geweest. We hebben een chaotisch eerste jaar achter de rug en net toen we rustig begonnen te settelen moesten we mijn paard Sol laten gaan. Met mijn nieuwe aanwinst Faro hebben we inmiddels een nieuwe balans gevonden. Ik geniet van het buitenleven en vooral van de kleine momenten, de kleine clichés. Dat de maan opkomt boven de bergen en ik mijn paarden in het maanlicht zie staan, bijvoorbeeld. Ik voel hier de verbinding met de natuur waar ik altijd naar op zoek was.”

Lees alles over de grote stap die Sterre samen met haar gezin maakte in de nieuwste Bit, verkrijgbaar in de Bit shop!

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant