Bit cover
Bit cover

Shop Bit 252!

Nieuws

Vrijdag verschijnt Bit 252! Lees meer over de inhoud van dit nieuwe nummer.


Het nieuwste jeugdboek van Gertrud Jetten gaat over Iris die wordt lastiggevallen door de eigenaar van haar verzorgpony Binkie. Helaas blijken de #metoo-verhalen in de paardenwereld geen uitzondering. Maar wat moet je doen als jou of jouw kind zoiets overkomt? En bij wie kun je terecht? Psycholoog Thomas Kirst en kinderpsychiater Michiel Pam geven advies.

In dit nummer gaan we uitgebreid in op het thema zadels. Test zelf of jouw zadel goed past en lees wat zadelmaker Kirsten Oosterhoff, fysiotherapeut Gisella Bartels en osteopaat Margritta Holtman over dit vervelende probleem vertellen.

Daarnaast hebben we een groot interview met Britt Dekker (25) en Esra de Ruiter (23) van het razend populaire YouTube-kanaal PaardenpraatTV. Ze hebben een bewogen jaar achter de rug en vertellen uitgebreid over de hoogte- en dieptepunten van 2017.

Voor iedereen die zin heeft in iets anders dan een dressuurproefje en een bosrit heeft vlogger Romy Huisman een mini-cursus Working Equitation samengesteld. Deze maand het afsluitende deel 3. Hierin bespreekt ze het achterwaarts. Onze redacteur Nathalie was ook wel toe aan nieuwe uitdaging. Voor een keer verruilt voor één keer haar IJslander voor een Quarter Horse voor een reininglesje bij Bouwmeester Reininghorses en waant zich binnen no time in het Wilde Westen.

Lees ook over:


• De factcheck: 18 stellingen over spierbevangenheid
• Dressuur, op z’n Fries
• Rijbroeken onder de loep
• Door de lens van: Leerlooierij Radermecker
• Puntjes op de ‘i’: rechtgerichtheid, ontspanning en aanleuning
• Column Laurens van Lieren
• Rassenverhaal: Konik & Przewalski
Bestel Bit 252 online!