150526177_ABFweb (Large)
150526177_ABFweb (Large)

Bit Buzz: Zo zit je rechter op je paard

Nieuws

Even lekker lezen in je pauze! Bit brengt dagelijks om 13:00 uur je portie paardennieuws. We verzamelen items op het gebied van instructie, gedrag en welzijn. Daarnaast ontbreken humor en emotie natuurlijk niet! Vandaag: KNHS steunt Jeugdsportfonds, Valegro toch niet met pensioen en hoe je rechtop zitten in je dagelijks leven kan oefenen.



Rijtechnisch


Hoe recht zit je eigenlijk op je paard? Als we beginnen met rijden wordt ons verteld dat we onze rug moeten rechten en hielen moeten uitdrukken, maar ook als we verder gevorderd zijn blijft recht zitten een onderdeel waar je continu mee bezig bent. Onbewust zitten we toch niet altijd recht, wat komt door ongelijk getrainde spieren in ons lichaam. Ons ene been is sterker dan het andere, en de coördinatie met je ene hand is slechter dan met de andere. Er zijn veel kleine dingetjes die je in je dagelijks leven kunt aanpassen om je lichaam ‘rechter’ te trainen, zoals bijvoorbeeld je telefoon aan de linkerkant van je bureau zetten als je rechtshandig bent. Lees het hele artikel voor meer handige tips.



Nieuws


De KNHS heeft gisteravond bekend gemaakt het Jeugdsportfonds te ondersteunen met een cheque ter waarde van 5.000 euro. “Dit goede doel zorgt er voor dat jaarlijks meer dan 38.000 kinderen in Nederland kunnen sporten. Via het Jeugdsportfonds hebben afgelopen jaar ook heel veel kinderen kunnen paardrijden,” zegt voorzitter Theo Ploegmakers. Lees hier meer.



Nieuws


Mede-eigenaar van Valegro en trainer van Charlotte Dujardin Carl Hester is niet blij met de uitspraak van Charlotte dat Valegro na Rio met pensioen zou gaan. Hester gaf vandaag aan dat Valegro in Rio zeker nog niet zijn laatste wedstrijd loopt en heeft zijn stalamazone op haar loslippigheid aangesproken. Lees verder.




Psychologie


Ben jij een ruiter die sterk in z’n schoenen staat? Dan herken jij je vast in het volgende: je bent een planner, je accepteert dat de sport en ook het leven niet altijd eerlijk is en je bent een expert in fouten maken. Hoe deze instelling jou kan helpen in het werken met paarden, lees je hier.



Beeld




Het internetbedrijf Amazon Prime heeft een nieuwe reclame die erg populair blijkt. In de tv-spot laten ze zien hoe een kleine pony zich niet thuis voelt tussen alle grote paarden in de wei. Amazon biedt een mooie oplossing.