-

Nu in de winkel: Bit 269, het laatste nummer van het jaar

Dinsdag verschijnt weer een nieuwe editie van Bit. In elk nummer vind je naast de inhoudelijke artikelen ook mooie, uitscheurbare fotovellen en een minigids over een specifiek onderwerp. Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!

Dossier: Een manege zonder keurmerk

Nederland, keurmerkenland. Maar heeft een manege met een keurmerk altijd de voorkeur boven een manege zonder keurmerk? Wat zijn de voor- en nadelen, ook voor de manegehouder? En wat vinden onze lezers, zij vulden massaal de enquete over dit onderwerp in. Ook FNRS-directeur Haike Blaauw komt aan het woord. Met 18 pagina’s leesvoer ben je weer helemaal op de hoogte over keurmerken op de manege.

Aan de slag met hersenwerk & passieve fysio

We willen het beste voor ons paard en doen alles om ervoor te zorgen dat hem niets overkomt. Maar onwillekeurig ontnemen we hem daarmee een groot stuk van zijn natuurlijk behoefte om de wereld te ontdekken. Hersenwerk en passieve fysio bieden de juiste aanpassingen en uitdagingen in zijn dagelijkse leefomgeving. Het resultaat: een gezonder en gelukkiger paard, in hoof en lijf!Overgangen rijden met je zit

Maar hoe dan? In deze rijtechnische rubriek geeft Bit je tips en tricks om je rijkunst te verbeteren. In deze aflevering alles over overgangen rijden met je zit met Grand Prix-amazone Doreen Proos.

Herkennen en aanpakken: Pijn in het zenuwstelsel

Het herkennen van pijn is niet altijd even gemakkelijk bij het paard. Paarden kunnen pijn nl lang verborgen houden. Hoe ontstaat pijn nu eigenlijk en hoe uit zich dat bij het paard? De NVFD legt alles uit over het zenuwstelsel, pijnvezels en het pijngedrag bij paarden.

En bij elk nummer van Bit vind je natuurlijk de minigids. Deze keer gaat het over het werken aan een sterke achterhand! Bestel ‘m via onze webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant